Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ :ΟΙ ΑΠΑΧΘΕΙΣΕΣ ΜΟΝΑΧΕΣ ΕΙΝΑΙ “ΚΑΛΑ”


EIXE THΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ
230879_mainimg
Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ/ Σταφυλά Π

O Πατριάρχης  Αντιοχείας  Ιωάννης  Yazigi δήλωσε σήμερα 25.01.14 ότι οι μοναχές της Αγίας Θέκλας που απήχθησαν αρχές Δεκεμβρίου από την μονή της Αγίας Θέκλας της μαρτυρικής Μααλούλα είναι καλά.Πρόσθεσε ότι πηγή της ασφάλειας διατείνεται ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σ΄εξέλιξη.

“Οι μοναχές είναι πολύ καλά μίλησα μαζί τους ο ίδιος προσωπικά εδώ και κάποιες ημέρες από την πατριαρχική έδρα » δήλωσε στους δημοσιογράφους στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού πριν αναχωρήσει για  την Ρωσσία για επίσημη επίσκεψη.
” Αυτές βρίσκονται σ΄ένα σπίτι στην πόλη Yabroud και είναι πολύ καλά αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.Ελπίζουμε ότι σύντομα θ’ απελευθερωθούν μαζί με τους δύο επισκόπους γιατί φέρουν ένα μήνυμα ειρήνης  υπηρετώντας τους άλλους ” πρόσθεσε. « Δεν υπάρχει τίποτα νέο για την περίπτωση των επισκόπων αλλά ελπίζουμε ότι  είναι καλά.”
Οι 13 καλόγριες απήχθησαν από τους ισλαμιστές αντάρτες και κρατούνται σύμφωνα με την εφημερίδα σ΄ένα χριστιανικό σπίτι στο Yabroud.Προηγούμενες πληροφορίες ήθελαν την γυναίκα του ιδιοκτήτη ρωσίδα υπήκοο που προσπάθησε ανεπιτυχώς να μεσολαβήσει σε διαπραγμάτευση με τις ρωσικές αρχές.
Για τους 2 επισκόπους η εφημερίδα είναι πιο αιπαισιοόδοξη από τον Πατριάρχη. Η τύχη τους αναφέρει παραμένει άγνωστη.Ο Πατριάρχης τόνισε ότι κατά την παραμονή του στη Ρωσία θα συζητήσει τα θέματα των απαγωγών.Πηγή της ασφάλειας Λιβάνου δήλωσε στην Daily Star ότι ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Λιβάνου Abbas Ibrahim παρακολουθεί πάντα την υπόθεση των μοναχών και ο ίδιος είχε έρθει σ΄επαφή με το Κατάρ για την επίλυση του θέματος.
Στην ίδια συνέντευξη τύπου καταδίκασε τις τελευταίες πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας στο Λίβανο από παρακλάδια της Αλ Κάιντα.
“Απορρίπτουμε τις τακφιριστικές ιδέες και την δυνατότητα τους να σκοτώνουν ” δήλωσε επιογραμματικά.
Oι μοναχές σίγουρα δεν είναι καλά αφού στερούνται την ελευθερία τους.Την φυσική τους ελευθερία,την ελευθερία της έκφρασης ,την ελευθερία της θρησκευτικής τους συνείδησης,την ελευθερία να σκήσουν την επιλογή ζωής.Πόσο καλά μπορούν να αισθάνονται οι μοναχές σε μια βίλα τελώντας υπό κράτηση;Οι αδερφές δεν επέλεξαν την έπαυλη κάποιου και να βρίσκονται στα χέρια άνανδρων τζιχαντιστών.Δεν επέλεξαν να αποτελούν το “χαρέμι” των τζιχαντιστών αλλά μια μοναστική αδελφότητα στην μονή της μετανοίας τους.
Πηγή:   Τhe Daily Star, naharnet,alakhbar

ΠΗΓΗ:  http://www.pentapostagma.gr/2014/01/%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%87%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B5%CF%83.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου