Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

"Νιώθω πιο ασφαλής με το πλήθος παρά μαζί σας" !!! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !!!

Tι είδε η Καναδή βουλευτής Elizabeth May στις Σκουριές και το ρέμα Καρατζά (βίντεο, φωτογραφίες, tweets).


photo--8-thumb-medium
Νιώθω πιο ασφαλής με το πλήθος παρά μαζί σας είπε στον Αστ. διευθ. που είναι επικεφαλής στις #skouries όταν αυτός τις πρότεινε να μην παει στο δάσος επειδη τo συγκεντρωμένο πλήθος είναι επικίνδυνο.
Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ έχει βάλει μια μπουλντόζα να σκάψει το δημόσιο δασικό δρόμο Χοντρό Δέντρο-Σκουριές, κόβοντας τον εντελώς!  
Πρόφανής στόχος ήταν η παρεμπόδιση της διέλευσης της Elizabeth May και της συνοδείας της (μέλη των Οικολόγων Πράσινων και του Πράσινου κόμματος της Βουλγαρίας), γιατί η μπουλντόζα μόλις είχε ξεκινήσει να σκάβει. 
Άλλωστε η εταιρεία ήταν ενήμερη ότι η κα May θα πήγαινε στις Σκουριές διότι πριν φύγουμε από το Στρατώνι είχαμε πει επί λέξη στα στελέχη της εταιρείας: “Θα πάμε Χοντρό Δέντρο, θα ανεβούμε στις Σκουριές και θα κατεβούμε από τον Καρατζά”
Διαπιστώθηκε ότι το μηχάνημα δεν είχε ούτε άδεια ούτε πινακίδες και μετά από απαίτησή μας ο υπεύθυνος συνελήφθη.
Η εταιρεία δεν συνόδευσε την Καναδή βουλευτή στις Σκουριές, διότι με πρόσχημα τη συγκέντρωση διαδηλωτών στο Χοντρό Δέντρο, επικαλέστηκαν “λόγους ασφαλείας” και ακύρωσαν την προγραμματισμένη ξενάγηση στο εργοτάξιο.
Στη συνέχεια βέβαια οι ίδιοι αυτοδιαψεύστηκαν: “Η εταιρεία αποφάσισε ότι δεν θα γίνει ΄κομμάτι΄ αυτής της επικοινωνιακής καμπάνιας από πλευράς των αντιδρώντων στη μεταλλευτική δραστηριότητα”, δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ελληνικός Χρυσός στα μέσα ενημέρωσης
Οι “λόγοι ασφαλείας” ήταν παραμυθάκι. Και η προσπάθεια δημιουργίας έντασης που έγινε από την αστυνομία λίγο πριν φτάσει στο Χοντρό Δέντρο το αυτοκίνητο με την κα May έπεσε στο κενό.

2ο βίντεο: H Εlizabeth May μιλάει με το συγκεντρωμένο πλήθος στις Σκουριές:

“Μετά από τόσον καιρό που εξετάζω αυτό το θέμα μπορώ να πω ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας τρόπος ένα μεταλλείο τόσο μεγάλο να αποφύγει την περιβαλλοντική καταστροφή που λένε ότι θα αποφύγουν“.


Πριν από αυτό είχε συνομιλήσει με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής που είχε κουβαλήσει εκεί ΜΑΤ και ΟΠΚΕ για να αντιμετωπίσει τους άγριους διαδηλωτές:


Αστ. διευθ. επικεφαλής στις : To συγκεντρωμένο πλήθος είναι επικίνδυνο
Elizabeth May: Νιώθω πιο ασφαλής με το πλήθος παρά μαζί σας


Στη συνέχεια του βίντεο θα δείτε εικόνες από την περιοδεία μας στις Σκουριές.  Πήγαμε να δούμε τον ισοπεδωμένο πια χώρο όπου πρόκειται να γίνει το εργοστάσιο εμπλουτισμού, περάσαμε μέσα από μηχανήματα που δε σταμάτησαν λεπτό να δουλεύουν σηκώνοντας σύννεφα σκόνης, είδαμε την τεράστια καταστροφή που έχει ήδη συντελεστεί στο βουνό και μετά κατηφορίσαμε από το δασικό δρόμο που περνάει δίπλα από το ρέμα του Καρατζά.  Οι μεγάλοι κορμοί στην άκρη του δρόμου είχαν μόλις κοπεί. Τόσο “μόλις” που ακόμα μύριζε η βενζίνη από τα πριόνια!  Τότε αντιληφθήκαμε την αιτία για το γελοίο σκηνικό με τη μπουλντόζα….  Προσπαθούσαν να μας καθυστερήσουν για να προλάβουν οι υλοτόμοι να κόψουν λίγα δέντρα παραπάνω και να φύγουν για να μην τους βρούμε εκεί…


Κατεβαίνοντας πιο κάτω, στο σημείο όπου ο Καρατζάς ενώνεται με το άλλο ρέμα, τον Καρόλακκα, είδαμε ότι το νερό του ρέματος ήταν θολό, σχεδόν άσπρο από τα ιζήματα. “Αυτό θα ήταν παράνομο στον Καναδά”, σχολίασε η Elizabeth May. Kαι στην Ελλάδα παράνομο είναι… Η καταστροφή αυτή σταμάτησε σήμερα με την Προσωρινή Διαταγή της προεδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής.  Και να το tweet που μας έστειλε όταν το έμαθε:

Και λίγη ξεκούραση μέσα στη φύση που πρόκειται να καταστραφεί:

DSC_0209


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου