Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ !!!

«Έπεσε ο πλάτανος της Ορθοδοξίας». Αφιέρωμα στον π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο για τα 49 χρόνια από την κοίμησή του.

Δείτε εδώ όλα τα αφιερώματα του Γέροντα Γερβασίου Παρακευόπουλου.

Γράφει ο:
Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Ρούβαλης

 " Γλυκύτατος και στοργικός, αλλά παράλληλα αυστηρός και ελεγκτικός. Τον πονούσε η αμαρτία της οποίας υπήρξε σφοδρός πολέμιος. Η ανυπακοή στους γονείς και μάλιστα στην μητέρα τον πίκραινε αφάνταστα. Εραστής της αρετής της ταπεινώσεως.
   Από μικρά παιδιά μας δίδασκε την συγνώμη, την οποία πολλάκις την ακούγαμε και από τα δικά του χείλη προς εμάς και μάλιστα με δάκρυα στα μάτια. Η όλη του παρουσία σε τραβούσε σαν μαγνήτης.
   Οι συμβουλές του, οι προτροπές του, η διδασκαλία του αποτελούσαν τον " κούτουλα" που έρεε άφθονο το κρυστάλλινο νερό και σε πότιζε με τα νάματα της πίστεως. Η αγωνία του για το πώς θα παρουσιασθούμε στον Κύριον μας, τον βασάνιζε συνεχώς.
Τα πάντα για την Βασιλεία του Θεού, για την σωτηρία της ψυχής. Η στάση της προσευχής, ο τρόπος που μιλούσε για την Παναγία Μητέρα μας, τα μετρημένα βήματα εντός του Αγίου Βήματος!!! Ορθόδοξος κατά πάντα. Ενθυμούμαι τον μετέπειτα Μητροπολίτην Εδέσσης μακαριστόν κυρόν Καλλίνικον Πούλον κατά την ώρα της ταφής του Αγίου Γέροντος να λέγει με συντριβή:
" Έπεσε ο πλάτανος της Ορθοδοξίας ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου