Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Συνεχείς επιθέσεις φανατικών μουσουλμάνων κατά χριστιανών στο ρατσιστικό Μπαγκλαντές






ΚΟ: Σύμφωνα με πρόσφατη διεθνή έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Washington Times για τους λαούς «που είναι λιγότερο ανεκτικοί στην συνύπαρξη ανθρώπων διαφορετικών φυλών, χρώματος, θρησκευτικών πεποιθήσεων κλπ.», ως μεγαλύτεροι ρατσιστές, δεν ήρθαν οι… Έλληνες (shock!), αλλά άλλοι λαοί με τους οποίους (εμείς και γενικότερα οι Ευρωπαίοι) καλούμαστε να «συνυπάρξουμε ειρηνικά» στα πλαίσια των «πολυπολιτισμικών κοινωνιών» και οι οποίοι - παρακινούμενοι από τους εγχώριους «αντιρατσιστές» - πρωτοστατούν σε διαμαρτυρίες «κατά του ρατσισμού»!!! Μετά λοιπόν τους κατοίκους του Χονγκ-Κονγκ, στη δεύτερη θέση, με ελάχιστη διαφορά, είναι οι Μπαγκλαντεσιανοί και ακολουθούν οι Ινδοί, οι Ιορδανοί, οι Αιγύπτιοι, οι Σαουδάραβες, οι Τούρκοι, οι Ιρανοί, οι Αλβανοί (mega shock!), οι Μαροκινοί κ.α.





Στο στόχαστρο φανατικών ισλαμιστών βρίσκονται συνεχώς οι χριστιανοί στο Μπαγκλαντές, οι οποίοι δέχονται συνεχώς επιθέσεις. Τα δύο τελευταία περιστατικά αφορούν επιθέσεις σε ιερείς και σπουδαστές θεολογικού σεμιναρίου που ξυλοκοπήθηκαν άγρια. Και στα δύο περιστατικά, οι επιτιθέμενοι μετά την δράση τους έμειναν ατιμώρητοι.

Στις 5 Ιουνίου, μουσουλμάνοι εξτρεμιστές επιτέθηκαν στην καθολική ιεραποστολή Tumilia, και χτύπησαν τον ιερέα π. Abel όταν βγήκε από το δωμάτιό του. Μερικοί βγήκαν να πουν ότι οι εξτρεμιστές πήγαν απλά με την πρόθεση να ληστέψουν το ακίνητο, ωστόσο, πηγές της οργάνωσης International Christian Concern (ICC) επιβεβαιώνουν ότι το περιστατικό αποτελεί «στοχευμένη δίωξη των Χριστιανών από την ίδια ομάδα των ισλαμιστών».

Στις 6 Ιουνίου, μια άλλη επίθεση από την ίδια ομάδα των φανατικών ισλαμιστών έλάβε χώρα με αφορμή τον θάνατο μουσουλμάνου από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων για θέματα καταπάτησης ιδιοκτησίας. Οι χριστιανοί αναφέρουν ότι οι Μουσουλμάνοι συνεχώς καταπατούν την γη τους και κλέβουν μάνγκος και ότι οι διαμαρτυρίες τους να σταματήσουν αγνοήθηκαν.



Οι μουσουλμάνοι βρήκαν ευκαιρία να κατηγορήσουν τους χριστιανούς για το θάνατο του ανθρώπου, και αμέσως οργάνωσαν μια επίθεση εναντίον όλου του χωριού. Δύο χριστιανοί έφυγαν και αναζήτησαν καταφύγιο στην ιεραποστολή της Καθολικής Εκκλησίας στην Dinajpur, στο Βόρειο Μπαγκλαντές. Ωστόσο, ο όχλος των μουσουλμάνων που αριθμούσε πάνω από 100 άτομα, εισέβαλε μέσα, οπλισμένοι με όπλα.


"Η αστυνομία συνέλαβε μερικούς από τους χριστιανούς (!)και τους πήρε στο αστυνομικό τμήμα, αλλά δεν προέβη σε καμία ενέργεια εναντίον των μουσουλμάνων" συνεχίζει η πηγή του ICC. «Οι μουσουλμάνοι ψάχνουν την παραμικρή δικαιολογία για να επιτεθούν στις θρησκευτικές μειονότητες".
 
Ούτε ένα δράστης έχει συλληφθεί σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις.
 
«Οι ιερείς φοβούνται να κάνουν κάτι εναντίον των δραστών», λέει μια πηγή του ICC. «Τις περισσότερες φορές οι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές προστατεύονται από το [μουσουλμανικό] κυβερνών κόμμα. Αυτό είναι το Μπαγκλαντές, όπου οι Χριστιανοί ζουν χωρίς καμία ασφάλεια και προστασία από την κυβέρνηση ή την αστυνομία".
 
Ο Corey Bailey, περιφερειακός διευθυντής του ICC για το Μπαγκλαντές, λέει, «σύμφωνα με το Σύνταγμα του Μπαγκλαντές, υπάρχει θρησκευτική ελευθερία στο Μπαγκλαντές, αλλά αυτή υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Οι μουσουλμάνοι επιτίθενται στις θρησκευτικές μειονοτήτων και ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσουν την ατιμωρησία. Αυτό είναι εξωφρενικό και πρέπει να σταματήσει. Καλώ όσους ενδιαφέρονται για την θρησκευτική ελευθερία να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία του Μπαγκλαντές και να απαιτήσουν καλύτερη προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων, καθώς και δικαιοσύνη σε αυτές τις περιπτώσεις".


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου