Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΠΩΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΣΥΖΗΤΟΥΣΕ ΜΕ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΕ!!!




ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, οι άθεοι μαρξιστές έστελναν ινστρούχτορες (!!!) στο Άγιον Όρος και τον Γέροντα Παϊσιο, έτσι ώστε να διασπείρουν την μολυσματική τους «ιδεολογία» ανάμεσα στους πολυπληθείς προσκυνητές που συμβουλεύονταν τον Αγιορείτη μοναχό! Εκείνος όμως τους «έπαιρνε είδηση» και τους αντιμετώπιζε αναλόγως, όπως περιγράφει ο ίδιος:
Τους καημένους τους νέους τους ζαλίζουν με διάφορες θεωρίες. Είχα προσέξει εκεί στο Καλύβι ότι συνήθως δύο μαρξιστές πενηντάρηδες έμπαιναν στα γκρουπ των νέων, για να τους ζαλίζουν. Οι μαρξιστές δεν πιστεύουν και, όταν πας να τους αποδείξεις την ύπαρξη του Θεού, κρίνουν τον Θεό και είναι όλο ερωτήσεις,«γιατί αυτό, γιατί εκείνο κλπ». Ο Προφήτης Ησαίας λέει ότι αυτοί που δεν θέλουν να σωθούν, δεν καταλαβαίνουν.
 
Μια φορά τους είπα:

«Βλέπετε τα αστέρια; Αυτά δεν είναι βιδωμένα. Κάποιος τα κρατά στο στερέωμα. Για τον Χριστό, όσα είπαν οι Προφήτες εκπληρώθηκαν. Έχουμε τόσους Μάρτυρες, που ήταν πριν πολύ άπιστοι, δήμιοι, ειδωλολάτρες, και μετά πίστεψαν στον Χριστό και μαρτύρησαν. Μερικούς τους έκοβαν την γλώσσα, για να μη μιλάνε για τον Χριστό, και με κομμένη γλώσσα μιλούσαν καλύτερα! Κάθε μέρα έχουμε τόσους Αγίους που εορτάζουν! Είναι ζωντανή η παρουσία των Αγίων. Και όταν ακόμη εμείς δεν τους βρίσκουμε, εκείνοι μας βρίσκουν!

Πολλοί ασκητές στην έρημο, που δεν έχουν ημερολόγιο και δεν ξέρουν ποιος Άγιος γιορτάζει, λένε «Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών» και παρουσιάζονται οι Άγιοι και τους φανερώνουν και το όνομα τους και μάλιστα είναι Άγιοι με δύσκολα ονόματα. Κοιτάνε ύστερα οι ασκητές το ημερολόγιο και βλέπουν ότι γιορτάζουν εκείνη την ημέρα οι Άγιοι που τους παρουσιάσθηκαν. Αυτό πώς το βλέπετε;»


Μετά μου είπαν: «Γιατί πάνε οι Άγιοι στους καλογήρους και δεν πάνε να βοηθήσουν τον λαό που έχει ανάγκη;»


«Με τι ήρθατε εδώ, παλληκάρια;, τα ρώτησα. Με το αεροπλάνο;» «Όχι, με το αυτοκίνητο», μου λένε.


«Εντάξει. Στον δρόμο που ερχόσασταν, πόσα προσκυνητάρια είδατε; Αυτά δεν φύτρωσαν με τα πρωτοβρόχια. Βοηθήθηκαν οι άνθρωπο από τους Αγίους και από ευλάβεια τα έφτιαξαν, και ανάβουν και τα κανδήλια. Οι πνευματικοί άνθρωποι, όσο πετούν τα υλικά, τόσο ανεβαίνουν. Οι υλιστές, και αυτοί κάτι απολαμβάνουν: Φτιάχνουν π.χ τόσα κύπελλα, παίρνουν τόσα χρήματα. Άμα φτιάξουν περισσότερα, παίρνουν περισσότερα. Εσείς μόνο την προπαγάνδα κάνετε και σταματάτε εκεί. Δεν έχετε τίποτα να απολαύσετε.


Είστε οι πιο ταλαίπωροι, διότι, όταν πετύχετε αυτό που θέλετε, δεν θα έχετε κανένα άλλο ιδανικό, μόνον το βάσανο της μαρξιστικής σκλαβιάς».


Στο τέλος μου είπαν: «Είσαι πολύ καλός άνθρωπος, δίκαιος, σοφός...».


ΠΗΓΗ: ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ Β' - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ, ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ» ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου