Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΤΑ ΤΗ...ΜΟΥΓΓΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΙΕΡΑ» ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ


. Του Μάνου Χατζηγιάννη

Τι έγινε τελικά στη συνάντηση Σαμαρά-Ιερώνυμου; Πως είναι δυνατόν να την προσπέρασε η επικαιρότητα λες και δεν έγινε ποτέ; Που ήταν οι κάμερες και τα χαμόγελα άλλων συναντήσεων;  Τα έλεγε το «Αγιορείτικο βήμα» πως οι σχέσεις των δύο πλευρών δεν είναι πια όπως ήταν...


Χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση ούτε από τη μια ούτε από την άλλη πλευρά ,έστω για τους τύπους, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό. Το γεγονός ότι το θέμα  «θάφτηκε» τεχνηέντως επιβεβαιώνει την εκτίμηση του «Αγιορείτικου βήματος» περί παγωμένων σχέσεων ειδικά μετά την αναφορά του κ. Ιερώνυμου στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας και στα εμπόδια που βάζει η κυβέρνηση,  στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

Βέβαια υπήρξαν και μερικά-ευτυχώς ελάχιστα-«παπαγαλάκια» τα οποία κυριολεκτικά ανακάλυψαν «θερμό κλίμα» κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Η αλήθεια πάντως μιλάει από μόνη της. Αν υπήρχε όντως «θερμό κλίμα» θα υπήρχαν και δηλώσεις, έστω τυπικές. Όποιος κάνει ρεπορτάζ αυτό το γνωρίζει...Συναντήσεις χωρίς δηλώσεις είναι είτε οι αδιάφορες είτε αυτές που έγιναν σε κάθε τι άλλο παρά σε...«θερμό κλίμα»

Όπως και να έχει πλέον ένας μύχιος φόβος έχει καταλάβει το επιτελείο του πρωθυπουργού σχετικά με την επερχόμενη περίοδο των εορτών. Στο Μαξίμου λοιπόν ανησυχούν πως πολλοί Ιεράρχες θα βρουν την ευκαιρία στα κηρύγματά τους μετά τη Θεία Λειτουργία για να ξεσπαθώσουν κατά της κυβέρνησης δημιουργώντας αρνητικό κλίμα. Ήδη άλλωστε κάποιοι έριξαν τις πρώτες.....«μπαλωθιές» στα Χριστουγεννιάτικα μηνύματά τους.

Οι κυβερνώντες προβληματίζονται μήπως από άμβωνος η Εκκλησία ξεκινήσει τον ανένδοτο κατά της κυβέρνησης. Άλλωστε οι σχέσεις Εκκλησίας-κυβέρνησης έχουν ήδη διαρραγεί με αφορμή τόσο τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, που δε βγάζουν αποτέλεσμα, όσο και την απόφαση για την ουσιαστική κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Επομένως αυτό που σκέφτονται στο Μαξίμου είναι μήπως αυτές τις Άγιες μέρες που ο κόσμος συρρέει στις εκκλησιές για να εορτάσει τη γέννηση του Θεανθρώπου ακούσει κηρύγματα πολιτικού περιεχομένου, τα οποία θα επηρεάσουν την κρίση του. 


ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13890:meta-timougg&catid=284:politika&Itemid=780

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου