Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Οι κάτοικοι της Κορυτσάς εξαφάνισαν «εν μια νυκτί» όλες της αλβανικές σημαίες απ' την πόλη τους!

- «Οι κυβερνητικές πολιτικές ενθαρρύνουν το φιλελληνικό στοιχείο» γράφει κεντρική εφημερίδα της Αλβανίας
Ως σκάνδαλο παρουσιάζει μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της...
Αλβανίας την αντίδραση των κατοίκων της Κορυτσάς στην συνεχιζόμενη εθνικιστική ρητορική που εφαρμόζουν ακραίοι πολιτικοί κύκλοι της χώρας.

Το περιστατικό σημειώθηκε βραδινές ώρες της Κυριακής όταν άγνωστοι έκλεψαν και κατέστρεψαν όλες τις αλβανικές σημαίες που είχαν τοποθετηθεί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Κορυτσάς, προς τιμήν της 100ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας.


Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα το συμβάν συγκλονίζει και προσβάλει τους κατοίκους της Κορυτσάς όπου μια χούφτα ανθρώπων προσπαθούν να χτυπήσουν την πόλη στο πιο ευαίσθητο σημείο της, τον πατριωτισμό!


«Αυτό που συνέβη στην πόλη της Κορυτσάς παραμένει ένα σκοτεινό γεγονός, διότι ακόμη και μετά από αυτή την επαίσχυντη πράξη, κανένας από τους τοπικούς φορείς δεν μπήκε στον κόπο να τιμωρήσει τουλάχιστον την πράξη. Το ίδιο συνέβη και με όλα τα πολιτικά κόμματα. Ενώ ο δήμος Κορυτσάς σύμφωνα με έγκυρες πηγές επιβεβαίωσε ότι οι σημαίες που έχουν καταστραφεί, κλαπεί, ή αφαιρεθεί από τα μέρη όπου βρίσκονταν, θα αντικατασταθούν από άλλες. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι κρατικές υπηρεσίες ανέφεραν το συμβάν στην αστυνομία ή την εισαγγελία ούτως ώστε να βρεθούν οι δράστες» γράφει η αλβανική εφημερίδα Shekulli.


Η εφημερίδα κατηγορεί την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί η οποία σύμφωνα με τον αρθρογράφο ενθαρρύνει το φιλελληνικό στοιχείο. «Για τους κατοίκους της πόλης της Κορυτσάς, αυτές οι επαίσχυντες πράξεις έχουν τις ρίζες τους στην πολιτική της κυβέρνησης που επέτρεψε και στην περιοχή της Κορυτσάς να καταστραφούν τα νεκροταφεία, να βγάλουν τα οστά από τους τάφους (όπως συνέβη με τους τάφους της Μπομποστίτσας), να χτιστούν μοναστήρια (όπως στο χωριό Τσιφλίκι) προκειμένου να τοποθετηθούν εκεί τα λείψανα των Ελλήνων στρατιωτών, αλλά όμως μέχρι σήμερα μόνο οστά Ελλήνων στρατιωτών δεν έχουν βρεθεί» συνεχίζει το δημοσίευμα.


«Σύμφωνα με τους κατοίκους, αν και στην Κορυτσά δεν υπήρχαν Έλληνες, η κυβερνητική πολιτική κατέστησε δυνατό να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αλλάξουν την εθνικότητα, να ενθαρρύνει το φιλελληνικό στοιχείο και να δημιουργήσει τεχνητά μια τέτοια μειονότητα. Πλέον είναι σαφές, που την οδήγησε τη χώρα και στην περίπτωση αυτή την πόλη της Κορυτσάς η πολιτική αυτή» γράφει η εφημερίδα Shekulli τονίζοντας πως η Ελληνική Μειονότητα της περιοχής δημιουργήθηκε με τεχνητό τρόπο από την αλβανική κυβέρνηση – τι άλλο θα ακούσουμε!


«Ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθήθηκε, μια χούφτα ανθρώπων έχει το θάρρος να βεβηλώσει το πιο ακριβό πράγμα των αλβανών , την εθνική σημαία, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι και μετά από τέτοιες πράξεις, θα παραμείνουν ατιμώρητοι από τη δικαιοσύνη. Είναι ακόμα ασαφές το πώς απέκτησαν αυτή την ασυλία» καταλήγει το αλβανικό δημοσίευμα δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά.




Δεν ξέρουμε αν το περιστατικό συνέβη πραγματικά διότι η είδηση δημοσιεύτηκε μόνο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Shekulli ενώ δεν υπήρξε -ακόμη τουλάχιστον- καμιά αντίδραση από την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία ή το PDIU των τσάμηδων οι οποίοι περιμένουν πως και πως τέτοια περιστατικά για να κερδίσουν μερικά λεπτά δημοσιότητας στα αλβανικά ΜΜΕ ξεστομίζοντας τις γνωστές ανθελληνικές ατάκες τους.

Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας, δλδ άτομα υποκινούμενα από διάφορους σκοτεινούς κύκλους της χώρας να προέβησαν στην πράξη αυτή για να δημιουργήσουν ένταση με σκοπό την εθνοτική βία ανάμεσα σε αλβανούς και Έλληνες μειονοτικούς. Υπενθυμίζουμε πως μόνο λίγες μέρες πριν η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία είχε επισκεφθεί το χωριό Liqenas της Κορυτσάς οπού είναι έντονο το στοιχείο της σλαβομακεδόνικης μειονότητας και προσπάθησε να εκφοβίσει τους κατοίκους γεμίζοντας τις πινακίδες του χωριού με αλβανικά εθνικά σύμβολα.


Πηγή: aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου