Τρίτη 12 Ιουνίου 2012


Λίμνη Ik Kil: Κομμάτι από τον παράδεισο βρίσκεται στη Γη!

Λιμνη Ik Kil: Κομματι απο τον παραδεισο βρισκεται στη Γη!
Κοιτώντας την νομίζετε ότι είναι σκηνικό από όνειρο... Κι' όμως υπάρχει! Αρκεί να βουτήξετε στα νερά της λίμνης Ik Kil στο Μεξικό για να αισθανθείτε πραγματικά λες και βρίσκεστε... που αλλού; Στον παράδεισο!

Κείμενο: Ανθή Παρασκευοπούλυο

Θα τη συναντήσετε στο βόρειο κέντρο της χερσονήσου Yucatán, στο Μεξικό! Κι' αν νομίζετε ότι πρόκειται για μυστικό μέρος που κρατούν κρυφό μεταξύ τους οι ντόπιοι, ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε! Η λίμνη Ik Kil είναι ανοιχτή στο κοινό για μπάνιο και πολύ συχνά αποτελεί ακόμη και μέρος τουριστικών εκδρομών... Μην περιμένετε όμως να φτάσετε εύκολα στο βυθό της... Αυτός φτάνει τα 40 μέτρα (130 πόδια) κι' αν κολυμπώντας αισθανθείτε κάποιο άγγιγμα, μην τρομάξετε... Μάλλον θα είναι κάποιο μαύρο γατόψαρο!



Ακόμη κι΄αν δεν τολμήσετε λοιπόν να βουτήξετε στα νερά της, μπορείτε να απολαύσετε το τοπίο που είναι σίγουρα ασφαλής επιλογή! Καταρράκτες και αμπέλια που ξεκινούν από την ανοιχτή οροφή της σπηλιάς δημιουργούν ένα ασυναγώνιστο θέαμα που θα σας κάνει να κολλήσετε μαζί του! Αρκεί να κατεβείτε τα 26 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης! Τολμάτε;

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι σημείο αυτό αποτέλεσε κομμάτι του Red Bull Cliff Diving World Series το 2010 και το 2011. Ο Gary Hunt κέρδισε το διαγωνισμό τον Ιούνιο του 2010 με μια τριπλή κατάδυση ενώ ο Orlando Duque κέρδισε τον Απρίλη του 2011 κάνοντας κατάδυση στα 27,25 μέτρα (89,4 πόδια) από μια εξέδρα πάνω από την λίμνη!
Φωτογραφίες: flickr.com

ΠΗΓΗ:  http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=8197 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου