Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012



Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================
Ελαβα και δημοσιεύω με πολλή χαρά την ακόλουθη ηλεκτρονική επιστολή από τον κ. Χριστόδουλο Βασιλειάδη:
“Μοναχός σήμερα στην Κύπρο ως λαϊκός βρισκόταν στην Αθήνα για εξετάσεις στη Θεολογική Σχολή Αθηνών παραμονές των εθνικών εκλογών του 1985 οπότε και επεσκέφθη τον πνευματικό του Γέροντα Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο.

Και ενώ ο Γέρων Επιφάνιος ουδέποτε εξεφράσθη επί πολιτικών θεμάτων στον εν λόγω φοιτητή, για πρώτη φορά τότε του είπε με μεγάλο πόνο ψυχής τα εξής: «Εάν ξαναβγεί ο Παπανδρέου (Ανδρέας) πρωθυπουργός στις επικείμενες εκλογές, θα είναι η αντίστροφη μέτρηση για την καταστροφή της Ελλάδας.”
Η φράση αυτή εθεωρήθη υπερβολική εκ μέρους του φοιτητού, ο οποίος τώρα μετά παρέλευση τριακονταετίας βλέπει έκπληκτος να έχει ήδη επαληθευθεί η ρήση του αείμνηστου σοφού Γέροντα Επιφάνιου στο έπακρον.

“Ήταν μία προφητεία σε απρόβλεπτο χρόνο ενδεικτική και αυτή του μεγάλου βάθους της σκέψεως αλλά και του θείου φωτισμού που είχε ο άγιος Γέροντας”, αναφέρει ο εν λόγω μοναχός.”

Δεν έχω να προσθέσω πολλά στην επιστολή του κ. Χρ. Βασιλειάδη για όσα αποκαλυπτικά του ανέφερε μοναχός στην Κύπρο για τον Γέροντα Επιφάνιο και τον προσφυώς υπό του κ. Γιανναρά αποκληθέντα “Ηρόστρατο”.

Δεν ξέρω μόνον, κ. Βασιλειάδη, αν ο μακαριστός Γέροντας μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα φτάναμε σε τέτοιο χάλι ώστε σε λίγες μέρες ο κ. Τσίπρας θα αναδειχθεί πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο κ. Λιάκος υπουργός παιδείας και ακόμη χειρότερα ότι υπάρχουν ευσεβείς χριστιανοί που θα τον βοηθήσουν άμεσα ή έμμεσα να αναδειχθεί στην πρωθυπουργία για να αποτελειώσει με αντίχριστη λύσσα την πατρίδα μας.

Ουδεμία αμφιβολία όμως - ουδείς στοιχειωδώς σοβαρός άνθρωπος το διαμφισβητεί πια - αυτό που ο σοφός και Αγιος Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος έλεγε προ τριακονταετίας για την επανεκλογή του Ανδρέα Παπανδρέου. Ηταν η αρχή της αντίστροφης - ανεπίστρεπτης - ίσως πορείας για την καταστροφή της πατρίδας μας.

Να σημειώσω για την αλήθεια και την Ιστορία ότι παρόμοιες σοφές προβλέψεις για του τι σήμαινε η άνοδος και η επανεκλογή στην εξουσία του Ανδρέα Παπανδρέου έκανε και ένας άλλος σοφός και ενάρετος κληρικός ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Κραγιόπουλος - πνευματικός πατέρας χιλιάδων πιστών.

ΠΗΓΗ:   PANAYIOTIS TELEVANTOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου