Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Το μνημείο του Stonehenge έγινε έργο τέχνης στη Γλασκώβη!

Το μνημειο του Stonehenge εγινε εργο τεχνης στη Γλασκωβη!
Στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών 2012 (20/4-7/5/2012) που άνοιξε τις πόρτες του στη Γλασκώβη, μια εντυπωσιακή γλυπτική εγκατάσταση σε φυσικό μέγεθος που παρουσιάζει το διάσημο βρετανικό μνημείο του Stonehenge εντυπωσίασε τους επισκέπτες.

Το έργο, που ονομάζεται «Sacrilege», είναι μια ιδέα του καλλιτέχνη Jeremy Deller και σκοπό έχει να συνδυάσει την αρχαιολογική εμπειρία του επισκέπτη με τη συμμετοχή και τη διασκέδαση που προσφέρει αυτή η διαδραστική εγκατάσταση.
 Το μνημείο Stonehenge
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα «φουσκωτό» σύστημα που προσφέρει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να «χοροπηδήσουν» ανάμεσα στις πέτρες, περνώντας «μια αξέχαστη μέρα με την οικογένεια έξω», όπως λέει και ο καλλιτέχνης.
 Το μνημείο Stonehenge
«Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο Stonehenge είναι ότι η έκδοση στη Γλασκώβη είναι διαδραστική (μπορείτε να αναπηδήσετε σε αυτό!), ενώ το κανονικό μνημείο που κατασκευάστηκε γύρω στο 3000-1600 π.Χ. είναι απλώς μια τυπική αρχαιολογική εμπειρία για το θεατή», λέει ο καλλιτέχνης.
Το μνημείο Stonehenge
Το «φουσκωτό» Stonehenge θα περιοδεύσει μέσα στον Ιούνιο σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο, ενώ τον Αύγουστο θα εγκατασταθεί στο Λονδίνο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012.
Το μνημείο Stonehenge
Πηγή: perierga.gr
ΠΗΓΗ:     http://travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=7609

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου