Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Πατριάρχης Μόσχας: «Θέλουν έναν κόσμο χωρίς Θεό»

mosxas-700
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Λάβρος κατά όλων εκείνων των προσπαθειών που γίνονται για την προώθηση ενός κόσμου χωρίς Θεό, ήταν ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, μιλώντας στο Δ΄ Παγκόσμιο Συνέδριο παραδοσιακών θρησκειών.
«Οι προσπάθειες εκείνες που γίνονται για την οικοδόμηση ενός κόσμου χωρίς Θεό θα αποτύχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης.

Επίσης πρόσθεσε: «Το αθεϊστικό μοντέλο ανάπτυξης των ανθρώπων απέτυχε μαζί με τις ιδεολογίες του 20ου αιώνα. Γίνονται προσπάθειες να τεθεί η θρησκεία σε ένα γκέτο, όμως τέτοιες προσπάθειες είναι βιαστικές και μη ρεαλιστικές».
Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Μόσχας, υπογράμμισε ότι «εκατομμύρια νέοι, έχουν βρεθεί να συμμετέχουν σε ένα παγκόσμιο πείραμα, το οποίο έχει ως σκοπό να σε αναγκάσουν να ζεις σε ένα σύστημα χωρίς αξίες».
«Σε αυτό το σύστημα, η αμαρτία γίνεται κανόνας, όπου δεν υπάρχει η έννοια της ηθικής, αλλά η έννοια της άνεσης. Ενώ στο παρελθόν οι άνθρωποι πίστευαν στον όρο καλό και κακό. Για να επιτευχθεί η άνεση πολλά νεαρά ζευγάρια δεν τεκνοποιούν η κάνουν εκτρώσεις, στέλνουν τους γονείς του σε γηροκομεία και πολλά άλλα…Ποτέ στην ιστορία της, η ανθρωπότητα δεν έχει ζήσει ένα τέτοιο σύστημα για την επιβολή παγκοσμίου προτύπου – κοινωνικό, πολιτιστικό και ιδεολογικό», συμπλήρωσε ο κ. Κύριλλος.
Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης, ακόμη τόνισε: «Μόνο η πίστη μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να δουν την αλήθεια, ποιο είναι το νόημα της ζωής, αλλά και ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν πρέπει να χαθεί. Δίνει στον άνθρωπο την ικανότητα της αυτογνωσίας».
Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησία, ακόμη σημείωσε ότι «υπάρχει ένα παγκόσμιο πρόβλημα, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο οποίος γίνεται στο προσκήνιο της παγκόσμιας εθνικής πολιτικής. Για να εξασφαλιστεί η ανθρώπινη ελευθερία γίνονται συνέδρια και συναντήσεις, όπου εκεί γίνονται δεκτά κάποια έγγραφα. Ωστόσο, όλη αυτή η εργασία γίνεται μια μονόπλευρη πολιτική και ιδεολογική χειραγώγηση, η οποία ολοένα και αυξάνεταιι».
Για να συνεχίσει: "Μερικές καλά οργανωμένες μειοψηφίες επιβάλλουν με επιτυχία την θέλησή τους, με το πρόσχημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όμως δεν έχει σταματήσει η βία κατά των χριστιανών, η εμπορία ανθρώπων, η φτώχεια η πείνα, η σεξουαλική κακοποίηση γυναικών και παιδιών, το αναφέρω αυτό για να δούμε καθημερινά τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".
«Πρέπει οι θρησκευτικοί ηγέτες, να μιλήσουν με σαφήνεια για τη βλάβη των προσπαθειών να χτιστεί ένας κόσμος χωρίς Θεό», τόνισε κλείνοντας ο Πατριάρχης.
Τέλος να σημειωθεί ότι στο Συνέδριο συμμετείχε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ (Οικ. Πατριαρχείο), ο Μητροπολίτης Γκόρι
κ. Ανδρέας (Πατριαρχείο Γεωργίας), καθώς και Εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και θρησκειών.

1 σχόλιο:

  1. «μιλώντας στο Δ΄ Παγκόσμιο Συνέδριο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ»... «Θέλουν έναν κόσμο χωρίς Θεό»... «Μόνο η πίστη μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να δουν την αλήθεια»

    Και για να μην φτάσουμε στην α-θρησκεία, πρέπει να περάσουμε στην Παν-θρησκεία; Γιατί δεν αναφέρεται ο Πατριάρχης στην χριστιανική πίστη; Στην μόνη Αλήθεια; Ωραία ιεραποστολή! Αν έκανε έτσι ο Μ. Φώτιος, δε θα έστελνε στους Σλάβους τους αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, αλλά αντιπροσώπους των «παραδοσιακών θρησκειών». Αλλά τότε δε θα ήταν ο Μ. Φώτιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή