Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Μ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ !!! ΜΗΝ ΜΑΣ ... ΧΑΛΑΣΕΤΕ !!!

Η Βρετανία θα κλείσει τα σύνορά της "σε Έλληνες και άλλους μετανάστες σε περίπτωση κρίσης"


Σχέδια εκτάκτου ανάγκης καταρτίζει η Βρετανία για τον περιορισμό της μετανάστευσης ώστε να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ραγδαία αύξηση των οικονομικών μεταναστών....

είτε από την Ελλάδα ή από άλλες χώρες της ΕΕ σε περίπτωση που το ευρώ καταρρεύσει.
Αυτό επισήμανε η υπουργός Εσωτερικών της χώρας Τερίσα Μέι που δεν διευκρίνισε τι είδους μέτρα σχεδιάζει να λάβει η Βρετανία σε μια τέτοια περίπτωση. Κάθε πολίτης κράτους-μέλους της Ένωσης έχει δικαίωμα να αναζητήσει εργασία σε κάθε άλλο κράτος-μέλος, αν και μπορούν να επιβληθούν προσωρινοί περιορισμοί σε ό,τι αφορά νέα κράτη-μέλη της ΕΕ.
«Όπως συμβαίνει και με κάθε άλλη κυβερνητική υπηρεσία, το σωστό είναι να καταρτίζουμε σχέδια έκτακτης ανάγκης για μια τέτοια κατάσταση», δήλωσε η Μέι στην εφημερίδα The Daily Telegraph. «Αυτή είναι ένα έργο που είναι συνεχές».
Οι φόβοι ότι η Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ ενδέχεται να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την 17μελή ευρωζώνη συνοδεύονται από ανησυχίες πως εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να χάσουν τις δουλειές τους και να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση εργασίας.

Αν και η Βρετανία μπορεί να μοιάζει ένας ελκυστικός προορισμός γι' αυτούς, αφού παραμένει εκτός της ευρωζώνης, η χώρα εξαρτάται από την περιοχή όπου εφαρμόζεται η οικονομική και νομισματική ένωση--αφού σε αυτήν κατευθύνεται το 40% των εξαγωγών της--ενώ βρέθηκε ξανά σε ύφεση το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς κι αντιμετωπίζει συγκριτικά υψηλή ανεργία, 8,2% κατά τις επίσημες στατιστικές.
Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, στα μέτρα που ενδέχεται να επιβληθούν σ' ένα τέτοιο σενάριο για τον έλεγχο της μετανάστευσης συμπεριλαμβάνονται προσωρινές θεωρήσεις εισόδου (βίζες), καθώς και ένα σύστημα παροχής αδειών παραμονής κι εργασίας.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι δεν θα κάνει κανένα σχόλιο έως ότου πληροφορηθεί λεπτομερειακά τι ακριβώς προτείνει η βρετανική κυβέρνηση.
Το ζήτημα της μετανάστευσης παραμένει στις πιο ψηλές θέσεις σε ό,τι αφορά τις ανησυχίες των Βρετανών ψηφοφόρων. Ήταν ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν στην προεκλογική εκστρατεία του 2010 όταν το Συντηρητικό Κόμμα της Μέι--μείζων κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού με το μικρότερο κόμμα των Φιλελευθέρων Δημοκρατών--υποσχέθηκε να μειώσει τη συνολική μεταναστευτική ροή σε μερικές δεκάδες χιλιάδες, κάτι που απέτυχε να κάνει.
Ο αριθμός των Ελλήνων κατοίκων στη Βρετανία οι οποίοι απέκτησαν τη βρετανική υπηκοότητα αυξήθηκε κατά 30%, στους 325 από τους 250 μεταξύ 2010 και 2011, σύμφωνα με στοιχεία του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών. Ο πληθυσμός των Ελλήνων στη Βρετανία κατά κύριο λόγο ζει στο Λονδίνο κι αριθμεί από 30.000 ως 40.000 ανθρώπους, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, η οποία επικαλείται στοιχεία του ελληνικού προξενείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου