Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Αχαΐα: Πέντε νέα πρόσωπα στη Βουλή – Ποιοι εκλέγονται – Ποιοι ακόμα το «παλεύουν»

Αχαΐα: Πέντε νέα πρόσωπα στη Βουλή – Ποιοι εκλέγονται – Ποιοι ακόμα το «παλεύουν»  Όλα τα σενάρια για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ  με Τσίπρα και Παπανδρέου
Μεγάλες εκπλήξεις και ανατροπές επιφύλασσαν οι Αχαιοί και στο επίπεδο των προσώπων που επέλεξαν για να τους εκπροσωπήσουν στην επόμενη Βουλή. Με τα έως τώρα δεδομένα, στα 592 από τα 610 Εκλογικά Τμήματα, προκύπτει ότι ο Νομός θα έχει πέντε βουλευτές που θα διαβούν την πόρτα του Κοινοβουλίου για πρώτη φορά.
Ακόμα και τώρα υπάρχει σε εξέλιξη ένα «ντέρμπι» στους κόλπους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Την ίδια ώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα κρατήσει την έδρα της Αχαΐας, με αποτέλεσμα να εκλεγούν δύο Αχαιοί. Τέλος στον χώρο του ΠΑΣΟΚ έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες μια φημολογία ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραιτηθεί της έδρας του, δίνοντας τη θέση του στο δεύτερο κατά σειρά υποψήφιο.
Πιο αναλυτικά τα, έως τώρα τα πράγματα έχουν ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: Στην περίπτωση που ο κ. Τσίπρας επιλέξει την έδρα στην Αθήνα, στη Βουλή μπαίνουν η Μαρία Κανελλοπούλου που συγκεντρώνει 8760 και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου με 8460. Εάν ο κ. Τσίπρας κρατήσει την έδρα, δίπλα του στη Βουλή θα βρεθεί μόνο η κυρία Κανελλοπούλου.
ΝΔ: Μέχρι στιγμής την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Θανάσης Νταβλούρος, με 9480 σταυρούς και ακολουθεί ο Νίκος Νικολόπουλος με 8894. Τρίτος έρχεται ο Μιχάλης Μπεκίρης με μια διαφορά όμως που δεν του δίνει πολλές πιθανότητες για ανατροπή του αποτελέσματος.
ΠΑΣΟΚ: Η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου θεωρείται δεδομένη καθώς ως πρώην Πρωθυπουργός δεν χρειαζόταν σταυρό. Στην περίπτωση που η φημολογία περί παραίτησής του επιβεβαιωθεί, την θέση στη Βουλή, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα καταλάβει ο Κώστας Σπηλιόπουλος ο οποίος συγκεντρώνει 9039 σταυρούς. Ακολουθεί ο Θανάσης Παπαδόπουλος με 8136.
ΚΚΕ: Στα έδρανα της Βουλής παραμένει ο Νίκος Καραθανασόπουλος ο οποίος λαμβάνει έως τώρα 7176 σταυρούς.
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Το ντέρμπι μεταξύ τους Γιώργου Νταβρή και της Σπυριδούλας Αναγνωστοπούλου συνεχίζεται. Ωστόσο ο κ. Νταβρής που προηγείται με 2645 σταυρούς έναντι 2565 της κυρίας Αναγνωστοπούλου, έχει ένα προβάδισμα που λογικά θα του εξασφαλίσει την έδρα στη Βουλή.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Σίγουρη θεωρείται η εκλογή του Νίκου Τσούκαλης ο οποίος, έως τώρα έχει συγκεντρώσει 3099 σταυρούς, με την κυρία Ανθή Ακτύπη να ακολουθεί με 2080.
Χρυσή Αυγή: Δεδομένη είναι η εκλογή του Μιχάλη Αρβανίτη-Αβράμη ο οποίος στα 592 Ε.Τ. έχει αποσπάσει 3441 σταυρούς.

Τα αποτελέσματα για τα κόμματα μπορείτε να τα δείτε στους συνδέσμους
ενώ τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των υποψηφίων όλων των κομμάτων σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία στο σύνδεσμο
ΠΗΓΗ:     http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/125468 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου