Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012


 

Ο π. ΠΑΙΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά”:
«Το κακό ξαπλώθηκε και παντού είναι μαυρίλα, όπως το οργωμένο χωράφι που είναι μαύρο. Αν τώρα σπείρουμε το χωράφι, οπωσδήποτε θα πρασινίσει και το καλοκαίρι θα μας δώσει καρπούς. Πάντως τώρα ο κόσμος ζει τη μαυρίλα του κακού. Θα έρθει όμως και ο καλός καιρός. Γι’ αυτό χρειάζεται να γίνεται η σπορά».

«Τώρα ο κακός άνθρωπος παρουσιάζεται σαν καλός. Ο μασώνος π.χ. σαν καλός και θεοφοβούμενος, ενώ κρατάει ένα σακίδιο στο οποίο κουβαλάει το διάβολο, ισχυρίζεται ότι οδηγεί τους ανθρώπους στον ίσιο δρόμο και καθώς προχωράει ο διάβολος βγάζει από το σακίδιο το ένα του κέρατο. «Μα, τι είναι αυτό;», ρωτάνε περίεργοι οι άνθρωποι καθώς διαπιστώνουν ότι είναι ο διάβολος.

Εκείνος όμως τους λέει: «Μελιτζάνες είναι. Ελάτε κοντά μου». Ενώ δηλαδή ξέρουμε ότι είναι διαβολικά πράγματα, αυτοί μας τα παρουσιάζουν σαν καλά και ωφέλιμα».

«Ο σημερινός λαός είναι μόνο για παρελάσεις. Για μάχες δεν είναι. Μην του πεις για μάχες. Θα δείτε όμως ότι μόλις περάσει αυτή η μπόρα κι έρθει μπουνάτσα, θα αλλάξουν τα πράγματα. Τώρα όμως χρειάζεται να φανεί το μπακίρι από το χρυσάφι».

Από το βιβλίο του Πρεσβ. Διονυσίου Τάτση, Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Βιογραφικά στοιχεία – Διδαχές – Επιστολές – Περιστατικά – Κείμενα), σελ. 148 και 150.”

Χρωστούμε μεγάλη χάρη στον π. Διονύσιο Τάτση επειδή μας διέσωσε πολλές σκέψεις και γεγονότα που αφορούν τον άγιο Γέροντα Παίσιο.

Στο συγκεκριμένη διήγηση βλέπουμε τον Γέροντα Παίσιο να μιλά για τους κάθε εποχής “αγανακτισμένους”.

Τους θυμάστε αυτούς που γέμιζαν την πλατεία Συντάγματος - όταν δεν ήταν στις παραλίες και στα καφέ εννοείται - και μούντζωναν αβέρτα και χόρευαν και τραγουδούσαν;

Αυτοί οι “τύποι” υπήρχαν πάντοτε και μάλιστα εν αφθονία.

Πολλή προθυμία για πανηγύρια, για φωνές για να εκτονωθούμε, αλλά καμιά ουσιαστική προθυμία να αγωνιστούμε με σοβαρότητα και συνέπεια.

Ο π. Παίσιος μιλούσε πάντοτε από τη βαθιά πνευματική του πείρα και γι’ αυτό έλεγε κουβέντες που έχουν νόημα και ουσία που αντέχουν στο χρόνο.

Το χειρότερο! Ολα δείχνουν ότι και στις επερχόμενες εκλογές οι διαπιστώσεις του Γέροντα Παίσιου θα επιβεβαιωθουν πανηγυρικά.

Προσέξτε μια ενδιαφέρουσα “λεπτομέρεια”! Οι Πασόκοι σε όλες τις δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να διατηρούν διψήφιο αριθμό προτίμησης του εκλογικού σώματος.!!!

Οταν πάλιν δεν ψηφίζουν ότι πιο ελεεινό, ούτε να σηκωθούν από τους καναπέδες τους για να πάνε να ψηφίσουν τον λιγότερο κακό δεν είναι άξιοι οι περισσότεροι!

Κι εμείς;

“Στην πέτρα της υπομονής προσμένουμε το θάμα
που ανοίγει τα επουράνια κι είν’ όλα βολετά
προσμένουμε τον άγγελο σαν το πανάρχαιο δράμα ...

όπως λέγει ο ποιητής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου