Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΞΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ !

Άμεση η σχέση των γλυκαντικών με τον καρκίνο;;;

Ο καθηγητής Μοράντο Σοφρίτι παρουσίασε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Paris- Descartes στο Παρίσι τα συμπεράσματα των ερευνών του για την ασπαρτάμη, τη γλυκαντική ουσία που είναι παρούσα σε 6.000 τρόφιμα, 600 φάρμακα και χρησιμοποιείται αντί για ζάχαρη από 200 εκατομμύρια άτομα. Τ' αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν σε αρσενικά ποντίκια είναι ανησυχητικά αφού η ασπαρτάμη αποδείχθηκε υπεύθυνη για καρκίνο του ήπατος και των πνευμόνων.

Η έρευνα του καθηγητή Σοφρίτι προστίθεται στην έρευνα Δανού ερευνητή σε 60.000 εγκύους σύμφωνα με την οποία η καθημερινή λήψη της ασπαρτάμης είτε μέσα από αναψυκτικά ή σε αντικατάσταση της ζάχαρης στα ροφήματα μπορεί να ευθύνεται για πρόωρο τοκετό.

Παρά τις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί, η αρμόδια Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων με ανακοίνωσή της τον Απρίλιο 2009 έδωσε το πράσινο φως για την κατανάλωση της με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ασπαρτάμη έχει γενοτοξική ή καρκινογόνα δράση.

Στη Γαλλία όμως που βιώνει τις μέρες αυτές το «κρουστικό κύμα» από το μεγάλο σκάνδαλο του Mediator που για 30 χρόνια είχε παρουσιασθεί ως το θαυματουργό και ανώδυνο χάπι αδυνατίσματος, οι καθησυχαστικές ανακοινώσεις των υψηλών αρχών, έχουν αρχίσει να μην πείθουν τους γάλλους πολίτες.

Σφυγμομέτρηση δείχνει ότι ένας στους τρεις Γάλλους έχει αρχίσει να χάνει την εμπιστοσύνη του στα φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου