Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ ! ΦΥΓΕ ΠΡΙΝ ΣΕ ΔΙΩΞΟΥΝ !

Ευ. Βενιζέλος από την Πάτρα: Στους δυσαρεστημένους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ το "κλειδί" των εκλογών

Ευ. Βενιζέλος από την Πάτρα: Στους δυσαρεστημένους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ το "κλειδί" των εκλογών Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή του ομιλία στο κλειστό της ΕΑΠ
Στο εσωτερικό της παράταξής μας βρίσκεται το «κλειδί» των εκλογών της 6ης Μαΐου. Καταλαβαίνω την δυσαρέσκεια των οπαδών μας, τους καλώ να σκεφθούν ώριμα, καλώ όσους διαψεύστηκαν το 2009, να ασκούν την κριτική τους, αλλά να συσπειρωθούν στην εθνική μας προσπάθεια, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας χθες το απόγευμα στο κλειστό της ΕΑΠ στην Πάτρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αρχή της ομιλίας του, στους ιστορικούς δεσμούς του Κινήματος με την πόλη των Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου.
Επιπλέον είπε ότι η Αχαΐα με τα μαρτυρικά Καλάβρυτα ξέρει τι σημαίνει αγώνας κατά του φασισμού και υπογράμμισε ότι δεν θέλουμε την είσοδο στην Βουλή ατόμων με το «βάδισμα της χήνας και χιτλερικούς χαιρετισμούς».
Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη που χαράζει μια ασφαλή πορεία εξόδου από την κρίση, είπε ο κ. Βενιζέλος, ενώ κάλεσε ακόμα μια φορά τους πολίτες να αναδείξουν το Κίνημα πρώτη δύναμη στις εκλογές ώστε να πάρει την διερευνητική εντολή για να δημιουργήσει μια συμμαχία «φιλοευρωπαϊκών και υπεύθυνων δυνάμεων και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων».
Το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη που στέκεται στο «μέσο» του πολιτικού φάσματος, μπορεί να απευθυνθεί στις δυνάμεις αυτές, τόσο στα αριστερά, όσο και στην συντηρητική παράταξη, είπε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση ο λαός πρέπει να δώσει σαφή εντολή μεταξύ των προτάσεων που έχουν κατατεθεί, διότι «η αντιμετώπιση της κρίσης που είναι βαθιά, ευρωπαϊκή και οικουμενική δεν είναι θέμα μιας απλής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».
Επίσης επανέλαβε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο στις 7 Μαΐου, όπως «πολλοί σκέπτονται, δηλαδή μια κυβέρνηση σαν του Λουκά Παπαδήμου, ένα ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί και οι άλλοι που είναι "δωρεάν μάγκες"».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην πρόταση του κ. Σαμαρά για αυτοδυναμία της ΝΔ, αλλά και στην πρόταση του κ. Τσίπρα, από την οποία, όπως ανέφερε, διαφοροποιείται η κ. Παπαρήγα.
Ο κ. Βενιζέλος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τις δυνάμεις που προτείνουν μια πορεία εκτός ΕΕ και ευρώ, ενώ ήταν ιδιαίτερα οξύς απέναντι στον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι γι' αυτά που λέει, «εμείς πήραμε το ρίσκο και αφαιρέσαμε 106 δισεκατομμύρια ευρώ από το δημόσιο χρέος».
«Ο αγώνας που δώσαμε με τον Γιώργο (Παπανδρέου) και τον Λουκά Παπαδήμο οδήγησε στην μεγαλύτερη μείωση χρέους, «χωρίς να ανοίξει ρουθούνι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «στα ανεύθυνα λόγια κάποιων αντιτάσσουμε πεπραγμένα με επιτυχία».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κυβέρνηση του Κινήματος αναγκάστηκε να πάρει τα μέτρα που πήρε, πικραίνοντας τον λαό, αλλά, όπως σημείωσε «έπρεπε να προστατεύσουμε το έθνος» και πρόσθεσε ότι μπορούσαμε «να αποδράσουμε εύκολα με εκλογές νωρίτερα, όπως ο κ. Καραμανλής», αλλά καταφέραμε να «διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό πλαίσιο για την χώρα». Εμείς πληρώνουμε επιτόκιο 2% την στιγμή που η Ιταλία και η Ισπανία πληρώνουν 6%, ενώ η Ολλανδία αναζητά μέτρα 16 δισεκατομμυρίων, σημείωσε.
Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ κινήθηκε μέσα σε ένα πολύ συντηρητικό ευρωπαϊκό πλαίσιο και έστειλε ταυτόχρονα ευχή νίκης στον Φρανσουά Ολάντ ώστε να αλλάξουν οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί.
«Μπορεί ο άνεργος, ή ο επιχειρηματίας που αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρησή του να μην κατανοεί την σημασία αυτού του νέου πλαισίου, ωστόσο αυτό θα οδηγήσει με μεγαλύτερη ευκολία στην δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος και εξόδου από την ύφεση, γεγονός που θα τονώσει την ρευστότητα στην αγορά, αλλά και θα ξεμπλοκάρει τα μεγάλα έργα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ανέφερε ότι δεν έχει ακούσει απαντήσεις από άλλες δυνάμεις σε μια σειρά προτάσεων που έχει καταθέσει ο ίδιος, ενώ ρώτησε αν αυτοί που λένε «έξω» από το ευρώ ή «μέσα-έξω» δεσμεύονται ενυπόγραφα και με τον λόγο της πολιτικής τους τιμής ότι εγγυώνται την πληρωμή μισθών και συντάξεων, αλλά και απαραίτητων παροχών δημοσιών υπηρεσιών στους πολίτες.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός για τους κ.κ. Σαμαρά και Καραμανλή που δεν «είπαν ούτε μια λέξη» για όσα συνέβησαν την περίοδο 2004-2009, «τα έξι από τα δέκα χρόνια που είμαστε στο ευρώ», ενώ επικρίνοντας τον κ. Σαμαρά για την στάση του στο θέμα του ντιμπέιτ, τον κάλεσε «για μια τηλεοπτική συζήτηση μαζί του».
«Το ΠΑΣΟΚ είναι σε οριακή στιγμή, τώρα είναι η κρίσιμη εβδομάδα που οι πολίτες αποφασίζουν, τώρα πρέπει να μιλήσουμε μαζί τους πρόσωπο με πρόσωπο» είπε.
Στην συγκέντρωση της Πάτρας, ήταν παρόντες όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του Κινήματος στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ με θερμές εκδηλώσεις έγινε δεκτός ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας και έφτασε μαζί με τον κ. Βενιζέλο στον χώρο της συγκέντρωσης.
Ο κ. Παπανδρέου όταν ανέβηκε στην εξέδρα από όπου μίλησε ο κ. Βενιζέλος, ασπάστηκε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και χαιρέτισε τους οπαδούς του Κινήματος, στους οποίους, τέλος ο κ. Βενιζέλος, πλαισιωμένος από τους υπόλοιπους βουλευτές απηύθυνε «χαιρετισμό νίκης, ελπίδας και προοπτικής».
ΠΗΓΗ:        http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/123964

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου