Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Πάτρα: Ανοικτή επιστολή των πολυτέκνων στους βουλευτές

Απόψεις
&Σχόλια

"Τα δύο τελευταία χρόνια οι οικογένειες μας βιώνουν μια απερίγραπτη κατάσταση"

Πάτρα: Ανοικτή επιστολή των πολυτέκνων στους βουλευτές  "Τα δύο τελευταία χρόνια οι οικογένειες μας βιώνουν μια απερίγραπτη κατάσταση"
Τα δύο τελευταία χρόνια οι οικογένειες μας βιώνουν μια απερίγραπτη κατάσταση, με οριζόντιες περικοπές στους μισθούς μας, με έκτακτες εισφορές και φόρους στα εισοδήματα, ακίνητα και αυτοκίνητα των Πολυτέκνων, με συνεχείς μειώσεις αφορολογήτου και περικοπή ( ή απειλή περικοπής ) οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων(από το γλίσχρο ποσό των 44€/προστατευόμενο τέκνο).    
Παράλληλα, φημολογείται ότι επίκειται περαιτέρω περικοπή του αφορολογήτου (ή και κατάργησή του), περικοπή ή κατάργηση φοροαπαλλαγών, αύξηση των αντικειμενικών αξιών, επιβολή φόρων ακόμα και σε χαμηλά ενοίκια και καταθέσεις, απολύσεις από το δημόσιο τομέα, αύξηση της ανεργίας και κατάργηση κάθε δημογραφικού κινήτρου από την ελληνική νομοθεσία.
Ταυτόχρονα οι Πολύτεκνοι και Υπερπολύτεκνοι κλήθηκαν να καταβάλλουν τα ίδια πρόστιμα για τους ίδιους ημιυπαίθριους χώρους (καταργούμενης της έκπτωσης 50% που είχε προβλεφθεί στον πρώτο νόμο Σουφλιά), ενώ την ίδια στιγμή δόθηκε έκπτωση 80% στους Μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης αλλά και σε άλλες κατηγορίες πολιτών πλην πολυτέκνων(που είναι οι μόνοι που συνταγματικώς προστατεύονται και επομένως μπορούσε να δικαιολογηθεί διαφορετική μεταχείριση ) !!!
Είναι προφανές ότι οι προηγούμενοι υπουργοί και υφυπουργοί Οικονομικών και Περιβάλλοντος μας θεωρούν πολίτες Γ' κατηγορίας!!!
Το δημογραφικό της χώρας βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο πλήρους κατάρρευσης, και μέσα σε σκηνικό γενικής κατάρρευσης  πρέπει τα Κόμματα αλλά και ο κάθε Βουλευτής μας να δεσμευθούν ΑΠΟΛΥΤΑ και ΡΗΤΑ για αποκατάσταση των άδικων, οριζόντιων μέτρων σε βάρος των Πολύτεκνων και Υπερπολύτεκνων Οικογενειών. Οι Πολύτεκνες Οικογένειες δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεστάνουν τα παιδιά τους!
Που βαδίζουμε;

Ειδικότερα, προτείνουμε, ζητάμε και περιμένουμε τις απαντήσεις σας :

1) Σε σχέση με την παρακράτηση στους μισθούς και τις συντάξεις ( 2% και 1% , συνολικά 3% επί των ακαθάριστων αποδοχών).

2) Για τις έκτακτες εισφορές στα εισοδήματα παλαιοτέρων ετών των Πολύτεκνων Οικογενειών.

3) Επιβολή έκπτωσης 50% για τα πρόστιμα τακτοποίησης ημιυπαιθρίων και αυθαιρέτων για τις Πολύτεκνες οικογένειες με 4 και 5 παιδιά και έκπτωση 75% στις Υπερπολύτεκνες Οικογένειες, με 6 παιδιά και άνω, με επιστροφή των ήδη καταβληθέντων επιπλέον ποσών.

4 ) Διατήρηση, τουλάχιστον, αυτών των γλίσχρων οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων στις Πολύτεκνες και Υπερπολύτεκνες Οικογένειες, χωρίς περικοπές, ειδικά όταν υπάρχουν προστατευόμενα ή άνεργα παιδιά.

5) Υπαγωγή στο μειωμένο τέλος 0,5% του ΕΕΤΗΔΕ για το 2011 και το 2012 των ιδιοκατοικούμενων σπιτιών Πολύτεκνων και Υπερπολύτεκνων Οικογενειών, χωρίς εισοδηματικό κριτήριο και χωρίς συνεκτίμηση της άλλης ακίνητης περιουσίας τους, από τη στιγμή που για τα άλλα ακίνητα καταβάλλεται κανονικά το ΕΕΤΗΔΕ ή τουλάχιστον το εισοδηματικό κριτήριο να αυξάνει με το πλήθος παιδιών της οικογένειας (και όχι το ίδιο ποσό για 4 ή 14 παιδιά.

6) Έκπτωση 50% στην έκτακτη εισφορά για ελεύθερους επαγγελματίες, για τις Πολύτεκνες και Υπερπολύτεκνες οικογένειες, καθώς και ανάλογη έκπτωση 50% για την έκτακτη εισφορά στα αυτοκίνητα τους, άνω των 1900 κυβικών.

7) Όχι απολύσεις και εφεδρείες των δημοσίων υπαλλήλων, που έχουν Πολύτεκνες και Υπερπολύτεκνες οικογένειες. Επαναφορά όλων των δημογραφικών νόμων και κινήτρων που είχαν αποδώσει... με πρώτο το διορισμό των πολύτεκνων εκπαιδευτικών.

8) Έκπτωση 50% στους φόρους κληρονομιάς, γονικών παροχών για τις Πολύτεκνες Οικογένειες με 4 και 5 παιδιά, και έκπτωση 75% για τις Υπερπολύτεκνες Οικογένειες με 6 παιδιά και πάνω.

9) Φόρος 10% ( αντί για 20% ) για τα εισοδήματα που έχουν οι Πολύτεκνες και Υπερπολύτεκνες Οικογένειες από ενοίκια, κάτω των 1000 ευρώ μηνιαίως.

10) Αύξηση του αφορολόγητου για την ακίνητη περιουσία από 200.000 ευρώ στα 300.000 ευρώ για 4 παιδιά, 350.000 ευρώ για 5, αυξανομένου του ποσοστού για κάθε επιπλέον προστατευόμενο μέλος κατά 50.000 ευρώ.

11) Έκπτωση 50% σε φόρο αγροτεμαχίων για τις Πολύτεκνες και Υπερπολύτεκνες Οικογένειες, σε περίπτωση θέσπισης τέτοιου φόρου.

12) Διατήρηση αφορολόγητου για τα παιδιά, διατήρηση των φορολογικών απαλλαγών για Πολύτεκνες Οικογένειες με 45.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, αυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί.

13) Επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής της συντάξεως και του εφάπαξ στους πολύτεκνους(κατά προτεραιότητα) εντός τετραμήνου, όταν αυτοί συνταξιοδοτούνται και όχι να περιμένουν 2 χρόνια για να τους δοθεί η σύνταξη και 5 για το εφάπαξ...

14) Μέτρα κατά της ανεργίας που πλήττει τις οικογένειες και τα παιδιά μας, τα οποία ξενιτεύονται προς ανεύρεση εργασίας… γιατί ανάπτυξη χωρίς νιάτα δεν μπορεί να υπάρξει!

15) Απόδοση σεβασμού και τιμής στην πολύτεκνη οικογένεια και όχι εμπαιγμού…

Κύριοι υποψ. Βουλευτές,

Περιμένουμε  τις απαντήσεις σας, πάνω σε αυτά τα θέματα που μας  απασχολούν, που θα τα θεωρήσουμε και ως δεσμεύσεις σας, για τις προσεχείς εκλογές...
Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι θα συμβάλλετε στο Δημόσιο διάλογο, εξ αφορμής της επιστολής μας, ώστε να ενημερωθούν οι πολυμελείς οικογένειες της περιοχής μας.
Να γνωρίζετε ότι τις απαντήσεις σας, θα τις αναρτήσουμε στο ιστολόγιο που διαχειριζόμαστε και θα προωθηθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες στην περιοχή μας.
Με την εκτίμηση ότι θα ανταποκριθείτε και με την ευχή οι προσωπικές σας επιθυμίες να ευοδωθούν..

Για την Πολυτεκνική Παρέμβαση Πατρών και Περιχώρων οι:

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΛΑΜΠΡΟΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ  ΕΛΕΝΗ
ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ  ΤΟΥΛΑ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΓΚΟΒΑΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΗΓΗ: http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/123952

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου