Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ !

Σοκαριστικό ντοκουμέντο κακοποίησης ηλικιωμένης σε οίκο φροντίδας.





Σοκαριστικά πλάνα κακοποίησης και σωματικής τιμωρίας κατά ηλικιωμένης ασθενούς που πάσχει από Αλτζχάιμερ από τους φροντιστές της σε οίκο φροντίδας ηλικιωμένων, θα παιχτούν ζωντανά σήμερα σε κανάλι της Μεγάλης Βρετανίας.

Τα συγκεκριμένα πλάνα απεικονίζουν με σοκαριστικό τρόπο την βία που δεχόταν πέρυσι η ηλικιωμένη ασθενής από τους φροντιστές της στο Κέντρο Φροντίδας Αsh Court στην πόλη Kentish του βόρειου Λονδίνου.

Το θλιβερό αυτό ντοκουμέντο, θα παίξει ζωντανά στην εκπομπή Panorama του BBC , και τα πλάνα ήταν το αποτέλεσμα της λήψης της κρυφής κάμερας που τοποθέτησε η κόρη της Maria Worroll στο δωμάτιό της.

Ο Jonathan Aquino, ο οποίος είναι 30 ετών, καταδικάστηκε σε φυλάκιση για την επίθεση και τη συνεχόμενη κακοποίηση της ηλικιωμένης γυναίκας. Ο φιλιππινέζος φροντιστής καταδικάστηκε σε ποινή 18 μήνες φυλάκισης από το δικαστήριο Blackfriars.

Τέσσερις από τις γυναίκες συναδέλφους του Aquino έχουν από τότε απολυθεί από τους διοικητές του συγκεκριμένου οίκου φροντίδας.

Η Worroll, η οποία είναι 80 ετών και υποφέρει από οξεία αρθρίτιδα φαίνεται να έπεφτε συχνά θύμα σωματικής τιμωρίας από τους φροντιστές της, και να πέφτει για ύπνο από τις 5.30 το απόγευμα.

Σε άλλες περιπτώσεις οι φροντιστές της ούτε καν την χαιρετούσαν αλλά απλώς άναβαν την τηλεόραση για να περάσουν την ώρα τους καθώς βρίσκονταν στο δωμάτιό της!!!

Το ντοκουμέντο αναφέρει ότι σε πλάνα μίας απογευματινής βάρδιας των φροντιστών, η οποία καταγράφηκε από την κρυφή κάμερα τον Ιούνιο του 2011, φαίνεται ένας άντρας φροντιστής ο οποίος χτυπά την Worrol έξι φορές στο πρόσωπο, στα χέρια και στη κοιλιακή χώρα...

Η ηλικιωμένη ασθενής μεταφέρθηκε μετέπειτα σε άλλο οίκο φροντίδας ηλικιωμένων χρόνια ασθενών.

Το πιο εξοργιστικό γεγονός είναι ότι η Επιτροπή Ποιότητας της Φροντίδας (Care Quality Commission), βράβευσε τον συγκεκριμένο οίκο φροντίδας με βαθμό άριστο τον Ιούλιο του 2009, δύο μόλις χρόνια πριν από τις καταγεγραμμένες επιθέσεις!!!!!

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου