Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΟΛΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΓΑΝΕ ! ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ... ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ !!!

Α. Σαμαράς: "Θα στηρίξουμε το έργο της Εκκλησίας"

του Αντώνη Τριανταφύλλου
Υπέρ των διακριτών ρόλων ανάμεσα στο Κράτος και την Εκκλησία και του διαλόγου για την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την παρουσίαση του κοινωνικού προγράμματος του κόμματός του.
 Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για την ανάγκη να διατηρηθούν οι διακριτοί ρόλοι ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία, με έμφαση στο διάλογο για τη στήριξη του κοινωνικού έργου. Σε ό, τι αφορά το ζήτημα της μισθοδοσίας του κλήρου, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνδεθεί η μισθοδοσία με τις περικοπές και την αναδιάρθρωση στο μισθολόγιο του δημοσίου τομέα., λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα".
 Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει και θα ενισχύσει την Εκκλησία στο κοινωνικό και προνοιακό έργο που παρέχει αναγνωρίζοντας ότι το κράτος θα πρέπει να ενισχύσει την Εκκλησία στην προσπάθεια που προσφέρει σε ένα τομέα που το κράτος εμφανίζεται να έχει αποτύχει.
 Αναφορικά με το θέμα της Εκκλησιαστικής περιουσίας ο Αντώνης Σαμαράς τάχθηκε υπέρ της χρηστής αξιοποίησής της με στόχο την ενίσχυση του προνοιακού έργου χωρίς όμως εξάρτηση από επιχειρηματική λογική και συμφέροντα.
ΠΗΓΗ:        http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=9178

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου