Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Πατριάρχης της Ρωσίας: η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας δέχεται επίθεση .





Ο Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας προειδοποίησε δεκάδες χιλιάδες πιστούς την Κυριακή ότι βρίσκονται υπό επίθεση από διώκτες του Χριστιανισμού, σε μία μέρα που αποτέλεσε εθνική ημέρα προσευχής με σκοπό να ξεπεραστούν οι προκλήσεις προς την ορθόδοξη πίστη έπειτα από την εμφάνιση γυναικείου punk συγκροτήματος μέσα σε Ορθόδοξο ναό.

Τουλάχιστον 40.000 πιστοί προσήλθαν για να ακούσουν τον Πατριάρχη της Μόσχας Κύριλλο να τους οδηγεί σε προσευχή στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα, όπου το συγκρότημα Pussy Riot εκτέλεσε μία βέβηλη "punk εμφάνιση" στις 21 Φεβρουαρίου.
Το περιστατικό, καθώς και η σύλληψη των τριών μελών του συγκροτήματος τα οποία αντιμετωπίζουν πιθανή ποινή φυλάκισης έως και επτά έτη για την εμφάνισή τους, έχει αναζωπυρώσει τη διαμάχη σχετικά με το ρόλο της Εκκλησίας στην πολιτική και δημιούργησε έντονο κύμα επικρίσεων προς τον Πατριάρχη Κύριλλο εντός και εκτός της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
"Δεχόμαστε επίθεση από διώκτες" δήλωσε ο Πατριάρχης απευθυνόμενος πρός τους πιστούς.
"Ο κίνδυνος είναι ότι η ίδια η βλασφημία και η προσβολή των ιερών προβάλλεται ως μία νόμιμη έκφραση της ανθρώπινης ελευθερίας η οποία θα πρέπει να προστατεύεται σε μία σύγχρονη κοινωνία’’.
Ο Κύριλλος απεικονίζει την Εκκλησία του Χριστού Σωτήρος ώς σύμβολο αναγέννησης της Ορθόδοξης Εκκλησίας και πίστης έπειτα από τον τερματισμό της αθειστικής Σοβιετικής κατοχής το 1991. Ανακατασκευάστηκε στη δεκαετία του ’90 έπειτα από μετατροπή της σε πισίνα υπό τη Σοβιετική κατοχή.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει περιγράψει την διαμαρτυρία του συγκροτήματος Pussy Riot ως την πρώτη μίας σειράς βανδαλισμών εναντίον της Εκκλησίας.
Στις 6 Μαρτίου, άνδρας βεβήλωσε εικονίσματα έπειτα από επίθεση με τσεκούρι σε Ορθόδοξη Εκκλησία βορειοανατολικά της Μόσχας στην Veliky Ustyug.
Δύο εβδομάδες αργότερα, επιτιθέμενος με μαχαίρι βεβήλωσε το ιερό και γρονθοκόπησε ιερέα σε Ορθόδοξο ναό στην πόλη Nevinnomyssk της Νότιας Ρωσίας.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία δήλωσε ότι 50.000 πιστοί παρακολούθησαν τη λειτουργεία – οι περισσότεροι από τους οποίους κρατούσαν εικονίσματα ενώ πολλοί ανέμιζαν σημαίες της Ρωσίας.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου