Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΑΡΑΓΕ 'Η ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ;;;

Δουλειά και μετά τα 70 βλέπει η Eurostat


Έρευνα της Eurostat συσχετίζει το προσδόκιμο ζωής με πιθανή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα

Οι Ευρωπαίοι μπορούν να εργάζονται και πέραν του προκαθορισμένου έτους συνταξιοδότησής τους, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat.
Τα στοιχεία δείχνουν άνδρες και γυναίκες στην Ευρώπη κατά μέσο όρο έχουν προσδόκιμο όριο να ζήσουν εν πλήρη υγεία έως και τα 74 έτη τους.
Η στατιστική υπηρεσία δημοσιοποιεί στοιχεία που αφορούν στα επιπλέον ''έτη υγιούς βίου'' για όσους διανύουν το 65ο έτος της ζωής τους. Όπως προκύπτει, οι Ευρωπαίοι μπορούν να εργάζονται εξίσου αποδοτικά με τα προηγούμενα έτη και μετά το έτος συνταξιοδότησής τους.
Με τον όρο ''έτη υγιούς βίου'' οι ερευνητές καθορίζουν τον αριθμό των ετών που ένας άνθρωπος σε μία συγκεκριμένη ηλικία αναμένεται να ζήσει χωρίς κάποια σοβαρά, ή μέτρια, προβλήματα υγείας, κάτι το οποίο σημαίνει πως ο ενδιαφερόμενος δύναται να διατηρήσει τις συνήθεις του δραστηριότητες.
Τα στοιχεία ανέρχονται στα 8,8 έτη για τις γυναίκες και τα 8,7 έτη για τους άνδρες. Οι υπολογισμοί αυτοί συσχετίζονται με τη γενική υπόθεση για το προσδόκιμο ζωής.
Αντέχουν οι Έλληνες
Από τους μακροβιότερους άνδρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι Έλληνες κατακτώντας την τρίτη θέση. Πρώτοι στην κατάταξη βρέθηκαν οι Γάλλοι και δεύτεροι οι Ισπανοί.
Ειδικότερα, το προσδόκιμο ζωής των εξηνταπεντάρηδων ανδρών στην Ελλάδα είναι 18,5 χρόνια, έναντι 17,4 χρόνια που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ.
Το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στους άνδρες 65 ετών καταγράφεται στη Γαλλία (18,9 χρόνια), στην Ισπανία (18,6 χρόνια) και στην Ελλάδα (18,5 χρόνια). Λιγότερα χρόνια ζουν οι εξηνταπεντάρηδες άνδρες στη Λετονία (13,3), στη Λιθουανία (13,5) και στη Βουλγαρία (13,6).
Σε ό,τι αφορά τις Ελληνίδες 65 ετών, το προσδόκιμο ζωής τους είναι 20,4 χρόνια, έναντι 21 χρόνια στην ΕΕ.

news247
ΠΗΓΗ:         http://sarotiko.blogspot.com/2012/04/70-eurostat.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου