Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ ... ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ... ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 10000€ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ 300€ , ΤΙ ; ΛΙΓΟ ΤΟΧΕΤΕ ;;;

Δ. Τριανταφυλλόπουλος:"Υποχρέωση της Κυβέρνησης Ν.Δ...η ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις !

Πολιτική

Στις αγορές Αιγίου - Ακράτας και Αιγείας ο υποψήφιος

Δ. Τριανταφυλλόπουλος:"Υποχρέωση της Κυβέρνησης Ν.Δ...η ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ! Στις αγορές Αιγίου - Ακράτας και Αιγείας ο υποψήφιος βουλευτής
Τις εμπορικές αγορές του Αιγίου, της Ακράτας, του Κραθίου και της Αιγείρας επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, προκειμένου να συζητήσει με εμπόρους και καταστηματάρχες των περιοχών αυτών της Αιγιάλειας για την καταναλωτική κίνηση μετά το Πάσχα,
τα προβλήματα βιωσιμότητας των επιχειρήσεών τους  και τις δυνατότητες να κρατηθούν σε λειτουργία εν μέσω ύφεσης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Αφού μετέφερε τις εμπεριστατωμένες και επικαιροποιημένες προτάσεις της ΝΔ για την επόμενη μέρα της αγοράς, υπογράμμισε με νόημα:
"Με προσωπική δουλειά, ,μειωμένα λειτουργικά έξοδα και νυχθημερόν "ιδρώτα", οι έμποροι κρατούν ανοιχτά τα καταστήματά τους, όταν οι τζίροι τους είναι πεσμένοι κατακόρυφα. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως η αντιμετώπιση που τους παρέχουν οι Τράπεζες είναι τουλάχιστον καταστροφική κι εχθρική προς αυτούς, όταν προ δύο ετών τους πρόσφεραν "παρακαλετά"  δάνεια, πλαφόν και μπλοκ επιταγών. Δεν λέει κανείς πως η δανειοδοτική ασυδοσία  των πιστωτικών ιδρυμάτων  οδηγεί σε ανάπτυξη, Είναι όμως ανάγκη η αυριανή Κυβέρνηση Σαμαρά να διασφαλίσει σταδιακά  την ρευστότητα στην αγορά, έστω  και περιορισμένα, ειδάλλως οι αγορές θα μετατραπούν  σε "νεκροταφεία".
Οι ενέργειες προς τις Τράπεζες, σε συνδυασμό με τη μείωση του Φ.Π.Α, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και το ΕΣΠΑ, θα πρέπει  να είναι άμεσες και σωτήριες. Είναι χρέος μας μα στηρίξουμε τα μαγαζιά, αφού είναι ο κεντρικός άξονας  της οικονομίας της χώρας.Δεν είμαστε "Σωτήρες"...αλλά δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για άλλες βαρύγδουπες "σωτήριες" υποσσχέσεις".


Άγγελος Τσιγκρής: «Δεν θα επιτρέψουμε την καταδίκη της Αιγιάλειας στη φτώχεια…»

Πολιτική

Δήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής

Άγγελος Τσιγκρής: «Δεν θα επιτρέψουμε την καταδίκη της Αιγιάλειας στη φτώχεια…» Δήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής
Με αφορμή τον εορτασμό της πολιούχου του Αιγίου, Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής, ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι απανταχού Αιγιαλείς γιορτάζουν την προστάτιδα Παναγία της πόλης, μέσα σε κλίμα βαθιάς μελαγχολίας και κατάθλιψης για την Αιγιάλεια και της Ελλάδα ολόκληρη:
Συμπολίτες μας καθημερινά χάνουν τις δουλειές τους. Επιχειρήσεις κλείνουν. Μαγαζιά βάζουν λουκέτο. Η ΕΒΟ καρκινοβατεί και συρρικνώνεται. Η λειτουργία του ΤΕΙ Αιγίου βρίσκεται υπό αμφισβήτηση. Το νοσοκομείο δεν διαθέτει ούτε τα στοιχειώδη μέσα λειτουργίας. Τα περιπολικά δεν έχουν βενζίνη. Σχολεία “συγχωνεύονται”. Η Οικονομική Εφορία έκλεισε.
Γιατί απαξιώνεται όλο και περισσότερο η Αιγιάλεια; Γιατί δεν αντιδρά κανείς μπροστά σε αυτή τη δυσμενή εξέλιξη για την περιοχή μας; Γιατί οι τοπικοί παράγοντες δεν αντιδρούν;
Καλώ όλους τους ενεργούς πολίτες της Αιγιάλειας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να μην επιτρέψουμε την καταδίκη της ευρύτερης περιοχής στην υπανάπτυξη και τη φτώχεια.
Εύχομαι σε όλους τους Αιγιαλεία Χρόνια Πολλά…».



Υποκριτικές οι εξαγγελίες για ανάπτυξη από όσους ευθύνονται για τον στραγγαλισμό της οικονομίας

Απόψεις
&Σχόλια

Της υποψήφιας βουλευτή της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Μαρίας Κυριακοπούλου

Υποκριτικές οι εξαγγελίες για ανάπτυξη από όσους ευθύνονται για τον στραγγαλισμό της οικονομίας Της υποψήφιας βουλευτή της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Μαρίας Κυριακοπούλου
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό αυτοί που ανέλαβαν να εφαρμόσουν το μνημόνιο στραγγαλίζοντας την πραγματική οικονομία, καταδικάζοντας με λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις και οδηγώντας στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, να βγαίνουν τώρα και να παραδίδουν μαθήματα ανάπτυξης, με εξαγγελίες τις οποίες  ακούμε διαρκώς τους τελευταίους μήνες, αλλά ποτέ δεν είδαμε να εφαρμόζονται.
Κάθε Έλληνας αναρωτιέται τι ήταν αυτό που τους εμπόδιζε όλο αυτό το διάστημα να ενεργοποιήσουν τους αδιάθετους πόρους του ΕΣΠΑ, ή τα όποια χρηματοπιστωτικά εργαλεία και να αποδώσουν τα οφειλόμενα του κράτους προς τις επιχειρήσεις;
Όταν το μοναδικό μέλημα μιας κυβέρνησης ήταν η προστασία του εγχώριου τραπεζικού κατεστημένου, αδιαφορώντας την ίδια στιγμή για τις τραγικές συνέπειες της εφαρμογής του μνημονίου στην κοινωνία και την πραγματική οικονομία, καμία εξαγγελία για «ανάπτυξη» δεν μπορεί να γίνει πιστευτή.
Η «Κοινωνική Συμφωνία» έχει μια διαφορετική αντίληψη για την έννοια της ανάπτυξης, η οποία μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την εφαρμογή ενός Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης το οποίο θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα την κοινωνία, θα κατανέμει δίκαια τα βάρη, θα προστατεύει το κοινωνικό κράτος και θα αξιοποιεί το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας.
Όπως έχει εξαγγείλει η «Κοινωνική Συμφωνία» το Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης βασίζεται στην πολιτική των εθνικών ισοδυνάμων, που  αντισταθμίζουν την υφεσιακή και ανορθολογική πολιτική του μνημονίου με μέτρα όπως η κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών που δόθηκαν στις τράπεζες, η περιστολή της δημόσιας σπατάλης, η στήριξη της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, η διασφάλιση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία με την ενίσχυση της εποπτείας του τραπεζικού συστήματος, την άρση αντικινήτρων και την ριζική απλούστευση του φορολογικού συστήματος.


Ποιός απ΄τους προστάτες θα μας προστατέψει, ποιος;

Απόψεις
&Σχόλια

Της Ελένης Λέκκα υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ Αχαϊας

Ποιός απ΄τους προστάτες θα μας προστατέψει, ποιος;  Της Ελένης Λέκκα υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ Αχαϊας
Το κλείσιμο της «Αχαϊκής Τράπεζας» έχει δημιουργήσει πραγματικά αναβρασμό σε χιλιάδες οικογένειες στην Αχαΐα, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονταν με αυτή. Εκ των πραγμάτων, όλοι είναι αναγκασμένοι να τοποθετηθούν.
Όμως, πάει πολύ να βγαίνουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να παριστάνουν τους προστάτες διεκδικώντας δεσμεύσεις και μέτρα, ιδιαίτερα εκείνοι που είναι τρόφιμοι του ΕΣΠΑ και των Μ.Κ.Ο. Κοροϊδεύουν κυνηγώντας ψηφαλάκια. Κόπτονται μόνο για την κάλυψη των απωλειών που έχουν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Κοροϊδεύουν γιατί γνωρίζουν ότι οι νόμοι της αγοράς και η ανταγωνιστικότητα, που έχουν για θεό τα κόμματα τους, οι οδηγίες της Ε.Ε. και οι νόμοι που έχουν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ, απαγορεύουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Οι ίδιοι έχουν στηρίξει με την πολιτική τους την συγκέντρωση των κεφαλαίων σε λίγες τράπεζες. Όλα τα άλλα είναι για το θεαθήναι…
Είναι αποκαλυπτική η στάση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για την απορρόφηση των εργαζομένων των Συνεταιριστικών τραπεζών που έκλεισαν. Αφού πρώτα δήθεν συμφώνησαν, την απέρριψε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός. Αυτή την κυβέρνηση στηρίζουν από κοινού και είναι δεσμευμένοι στα μνημόνια και στη δανειακή σύμβαση που υπερψήφισαν για να διασώσουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Ας βγουν συμπεράσματα. Η περίπτωση της «Αχαϊκής» είναι τρανταχτό παράδειγμα, για να τιμωρηθούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, να τσακιστούν στις εκλογές όλοι αυτοί που υπόσχονται μια δήθεν φιλολαϊκή, «ανθρώπινη» διαχείριση και ανάπτυξη στα πλαίσια του καπιταλισμού και εντός της Ε.Ε. Για αυτό το λόγο λοιπόν, ψήφο στο ΚΚΕ.

ΠΗΓΗ:         http://www.thebest.gr/news/index/viewStory


1 σχόλιο:

  1. Μα καλά, βρήκαν ανθρώπους να τους δεχτούν στα μαγαζιά τους; Πώς και δεν τους πήραν στο κυνήγι; Τόσο «ευγενείς» είναι οι Πελοποννήσιοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή