Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ !

Στις 5 Μαϊου αρχίζει η δίκη για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου


Οι κατηγορίες σε βάρος του αυτοπροβαλλόμενου ως "εγκεφάλου" των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου καθώς και 4 ακόμη φερόμενων ως συνεργών του θα απαγγελθούν επίσημα την 5η Μαΐου ενώπιον του στρατοδικείου στο Γκουαντάναμο.


Σύμφωνα με πληροφορίες θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για προπαρασκευή, τέλεση τρομοκρατικών ενεργειών στις οποίες 2.976 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ο στρατοδίκης Τζέιμς Πολ όρισε την ημερομηνία της απαγγελίας του κατηγορητήριου στους κατηγορούμενους.

Η δίκη θα αρχίσει την 5η Μαΐου στις 09:00 ώρα Γκουαντάναμο, προκύπτει από την ανακοίνωση του στρατοδικείου.

Εφόσον οι συνήγοροι των κατηγορούμενων υποβάλουν αίτημα, η ημερομηνία μπορεί να μετατεθεί μεταγενέστερα, ανέφεραν πληροφορημένες πηγές μιλώντας σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Στη διάρκεια της συνεδρίασης, που θα γίνει την 5η Μαΐου, θα ορίσω το πλήρες χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας", γράφει ενημερωτικά ο ίδιος στρατοδίκης. Ζήτησε, επίσης, "οι συνήγοροι υπεράσπισης να υποβάλουν εγκαίρως προτάσεις (...) ώστε η εξέλιξη της διαδικασίας κατά το δυνατόν να ικανοποιεί τα συμφέροντα της Πολιτικής Αγωγής και της Υπεράσπισης".

Οι ίδιες πηγές εκτίμησαν ότι "η δίκη δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν να παρέλθουν μήνες".

Ο 46χρονος αυτοπροβαλλόμενος ως "εγκέφαλος" των επιθέσεων Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ θα κατηγορηθεί επίσημα μαζί με τον Υεμενίτη Ράμζι μπεν αλ Σάιμπα, τον Πακιστανό Άλι Αμπντ αλ-Αζίζ Άλι και τέλος τους δύο Σαουδάραβες Ουάλιντ μπεν Άτας και Μουσταφά αλ-Χουσάουι.

newsit
ΠΗΓΗ:    http://sarotiko.blogspot.com/2012/04/5-11.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου