Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΘΕ ΜΩΡΕ ! ΞΥΠΝΑ ΨΗΦΟΦΟΡΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΟΥ !

Πιο ηχηρές απουσίες δεν γίνονται! - Καραμανλής και Σαμαράς απόντες από την ψήφιση της τροπολογίας για την χρηματοδότηση των κομμάτων


- 34 οι απόντες από το ΠΑΣΟΚ - 14 από τη ΝΔ
- Καταψήφισαν από το ΠΑΣΟΚ οι: Γ. Χαραλαμπόπουλος, Α. Νταλάρα , Ο. Ρενταρή
- Πως δικαιολόγησαν την στάση τους κατά της τροπολογίας βουλευτές της ΝΔ
- ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Η τροπολογία ψηφίστηκε τελικά με ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΛΑΟΣ. Όμως τα όσα καταγράφηκαν δημιουργούν πολλά ερωτήματα, αφού οι απουσίες και από τα δυο μεγάλα κόμματα ήταν πολλές και δεν ήταν μόνο πρωτοκλασσάτα ονόματα αλλά ένας πρώην πρωθυπουργός και ένας εν δυνάμει.

Οι κ.Καραμανλής και Σαμαράς όπως και πολλοί άλλοι απουσίαζαν από την ψηφοφορία και ίσως θα έπρεπε να διευκρινισθεί εαν η απουσία ήταν εσκεμμένη ή εάν ήταν τόσο σίγουροι ότι θα περάσει που δεν θεώρησαν σκόπιμη την παρουσία τους.

Για την ιστορία η τροπολογία για την χρηματοδότηση των κομμάτων ψηφίστηκε με 155 ψήφους υπέρ.

Σε σύνολο 214 βουλευτών, 56 βουλευτές καταψήφισαν την τροπολογία, ενώ «παρών» ψήφισε το ΚΚΕ.

Την τροπολογία καταψήφισαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Δημοκρατικής Αριστεράς, της Κοινωνικής Συμφωνίας και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και Ιωάννης Ζιώγας.

Καταψήφισαν από το ΠΑΣΟΚ οι Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Άννα Νταλάρα και Όλγα Ρενταρή Τέντε, ενώ μεταξύ των «ηχηρών» απουσιών από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ήταν των Γιάννη Ραγκούση, Βάσως Παπανδρέου, Θεόδωρου Πάγκαλου και Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως και των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Σωκράτη Ξυνίδη, Άρη Σπηλιωτόπουλου, Πάνου Παναγιωτόπουλου, Όλγας Κεφαλογιάννη και Φωτεινής Πιπιλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε νωρίτερα στο twitter: “Δεν θα ψηφίσω την τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Οφείλω να είμαι συνεπής με τα όσα έχω πει για το πολιτικό σύστημα.”

Και ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έγραψε επίσης: “Δεν ψηφίζω τη ρύθμιση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, όπως δεν ψήφισα και τη συμφωνία για τη Siemens”.

ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ

ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ (34)

1. Γ. Ραγκούσης
2. Ελ. Παναρίτη
3. Καραπαναγιώτη
4. Μ. Χρυσοχοΐδης
5. Α. Μακρυπίδης
6. Θ. Πάγκαλος
7. Κεφαλίδου
8. Δ. Κρεμαστινός
9. Θ. Παπαδόπουλος
10. Γ. Ντόλιος
11. Ελ. Τσιαούση
12. Συμεών Κεδίκογλου
13. Καρανίκας
14. Κλαυδιανού
15. Σιδηρόπουλος
16. Γικόνογλου
17. Εμμ. Στρατάκης
18. Μ. Σκραφνάκη
19. Χρ. Αράπογλου
20. Καιλή
21. Θαν. Οικονόμου
22. Γκερέκου
23. Ξυνίδης
24. Διαμαντίδης
25. Β. Γιουματζίδης
26. Θ. Τζάκρη
27. Μ. Όθωνας
28. Στ. Κουτμερίδης
29. Μ. Τζελέπης
30. Σ. Μερεντίτη
31. Κατσαρού
32. Ευτ. Δαμιανάκης
33. Σ. Βαλυράκης
34. Ευ. Κουρουπάκη

Καταψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Γ. Χαραλαμπόπουλος, Α. Νταλάρα , Ο. Ρενταρή

ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ (14)

1. Ευγ. Τσουμάνη –Σπέντζα
2. Φ. Πιπιλή
3. Αρ. Σπηλιωτόπουλος
4. Κ. Μητσοτάκης
5. Π. Παναγιωτόπουλος
6. Μ. Βαρβιτσιώτης
7. Αργ. Ντινόπουλος
8. Κ. Καραμανλής
9. Ελ. Ράπτη
10. Σ. Αναστασιάδης
11. Μ. Παπαδόπουλος
12. Α. Σαμαράς
13. Κοντός
14. Ο. Κεφαλογιάννη

ΚΚΕ – απουσίαζαν όλοι πλην 2: Σπ. Χαλβατζής, Ι. Ζιώγας
ΣΥΡΙΖΑ – απουσίαζαν όλοι πλην 2: Αλ. Τσίπρας, Ευ. Αμμανατίδου

Επίσης, απουσίαζαν:

Σπύρος Κουβελης, Κουντουρά, Βάσω Παπανδρέου, Γιώργος Βλάχος, Αρ. Αγάτσα , Μίκα Ιατρίδη, Π. Δημητρουλόπουλος, Λ. Αυγενάκης, Σ. Χατζηγάκης, Λιάνης, Γ. Δημαράς

Αιχμές Γιαννίτση

Με σαφείς αιχμές προς το πολιτικό σύστημα που αδράνησε και δεν άλλαξε το νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων τοποθετήθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών αντιστρέφοντας τα βέλη που δέχτηκε.

«Δεν είχα καμία πρεμούρα να καταθέσω τροπολογία για την επιχορήγηση των κομμάτων. Σκέφτηκα όμως την πολιτική ανωμαλία που θα δημιουργούσε η μη υπογραφή της», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης ο οποίος μιλώντας στη Βουλή πέρασε στην αντεπίθεση καταγγέλλοντας για αντιφάσεις τους επικριτές του.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα μια προσωπική επίθεση από τον κ. Πάνο Καμμένο που έσπευσε να επισημάνει ότι ο κ. Γιαννίτσης δεν είναι εκλεγμένος υπουργός. «'Ακουσα το μη εκλεγμένος υπουργός. Σας παρακαλώ να σεβαστείτε το Σύνταγμα γιατί εγώ σέβομαι το Σύνταγμα», είπε ο υπουργός κάνοντας γνωστό ότι το υπουργείο Οικονομικών ήταν το επισπεύδον υπουργείο για την προώθηση της τροπολογίας, εκείνος τη συνυπόγραψε και βεβαίως αναλαμβάνει και την ευθύνη του συνυπογράφοντος.

«Ακούστηκε ότι αν ψηφιστεί η τροπολογία δεν θα αγοραστούν λαμπάδες, αυγά, παντόφλες και πουλάκια το Πάσχα. Δεν διευκρινίστηκε όμως ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι πρόσθετη επιχορήγηση» είπε ο υπουργός Εσωτερικών. Έσπευσε όμως ταυτόχρονα να σημειώσει την ανάγκη τα κόμματα να ξεπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. «Θέλω να πιστεύω ότι τα κόμματα με τα χρήματα αυτά θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους υπαλλήλους τους, τη ΔΕΗ το ΙΚΑ, ανεξάρτητα αν η τροπολογία προβλέπει το ανεκχώρητο», είπε ο υπουργός.

Αναρωτήθηκε επίσης ποιοι από τους σημερινούς επικριτές της τροπολογίας συμφώνησαν να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, σχέδιο που παρουσίασε στην Επιτροπή Θεσμών πριν από λίγο καιρό και, μεταξύ άλλων, προέβλεπε μείωση της επιχορήγησης κατά 25%, περιορισμό της επιχορήγησης σε μια φορά μέσα στην τετραετία και επίσης να μην αναληφθούν από το δημόσιο τα χρέη των κομμάτων στις τράπεζες.

Όπως όμως σημείωσε ο κ. Γιαννίτσης δεν πείστηκαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων να πάει στη Βουλή αυτό το σχέδιο νόμου. «Ποιοι αλήθεια όμως ψήφισαν το καθεστώς χρηματοδότησης των κομμάτων; Μήπως η κυβέρνηση Παπαδήμου; Μπορούμε να δούμε αν όσοι σήμερα επικρίνουν είπαν τίποτε στο παρελθόν για το καθεστώς της χρηματοδότησης όταν ήταν υπουργοί ή συμμετείχαν σε άλλα κόμματα;» αναρωτήθηκε ο κ. Γιαννίτσης που αναφέρθηκε εμμέσως και στον κ. Ραγκούση, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας ότι είχε ετοιμαστεί ένα άλλο σχέδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων την περασμένη άνοιξη αλλά - άγνωστο γιατί - δεν προχώρησε ποτέ. Κάλεσε μάλιστα τα κόμματα να δεχθούν να μπει έστω και τώρα σε συζήτηση και ψήφιση το δικό του σχέδιο για να ψηφιστεί όπως γρήγορα ψηφίστηκαν και άλλα νομοσχέδια από την παρούσα Βουλή.

Νωρίτερα ο κ.Ραγκούσης είχε πει πως δεν θα ψηφίσει την τροπολογία και πως η παραίτηση του είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού.

newsit
ΠΗΓΗ:       http://sarotiko.blogspot.com/2012/04/blog-post_3652.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου