Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ... ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ !

Πολιτισμική αυτοκτονία στο Κεμπέκ – Ετοιμάζεται νόμος υπέρ της ευθανασίας



Κυβερνητική επιτροπή του Κεμπέκ, στον Καναδά, εξέδωσε έκθεση τη Πέμπτη η οποία καλεί το Εθνικό Συμβούλιο να νομιμοποιηθεί η ευθανασία, ή με τα λόγια των πολιτικών ‘να αναγνωριστεί η ιατρική βοήθεια στον θάνατο ώς μία επιλογή πρέποντος τέλους στη ζωή’.

Δοθείσης της ισχυρής υποστήριξης υπέρ της ευθανασίας στην επαρχία του Κεμπέκ, φαίνεται βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σύντομα στην χρησιμοποίηση και στην πολιτική εφαρμογή της έκθεσης.

Το συγκεκριμένο γεγονός θα είναι καταστροφικό, όχι μόνο για το Κεμπέκ, αλλά για όλους τους Καναδούς, καθώς δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο και για τις έτερες επαρχίες.

Όπως δήλωσε η Jocelyn Downie στην εφημερίδα Montreal Gazette η συγκεκριμένη έκθεση θα λειτουργήσει ως ‘’έμπνευση’’ για τις επαρχίες ανά τη χώρα του Καναδά.

Και πρόσθεσε ότι το Κεμπέκ έχει επιδείξει αξιοζήλευτη ηγετική ικανότητα σε αυτόν τον τομέα. Η Downie, σημειωτέον, είναι ακτιβίστρια υπέρ της ευθανασίας.

Η προσοχή μας θα πρέπει όμως να στραφεί και στα εποικοδομητικά και αναλυτικά σχόλια του Georges Buscemi, ο οποίος είναι πρόεδρος του Campagne Quebec-Vie, για τις έντονες επιπλοκές που θα έχει η έκθεση στους κατοίκους του Κεμπέκ.

Χαρακτηριστικά, η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί για τον Buscemi μία ‘’συλλογική αυτοκτονία’’ του Κεμπέκ.

Μόνο μία δραματική αλλαγή μπορεί να σωσεί πλέον το Κεμπέκ από αφανισμό, δήλωσε.

Η επαρχία του Κεμπέκ έχει απομακρυνθεί τόσο πολύ από τις χριστιανικές τις ρίζες ώστε οι μοντέρνοι νόμοι την οδηγούν προς τον ίδιο της τον πληθυσμιακό αφανισμό και συρρίκνωση.

Το μίγμα των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων, των μεγάλων ποσοστών εκτρώσεων (μεγαλύτερο του ¼ στο σύνολο των εγκυμονούσων!!!) και τώρα με την ενδεχόμενη ευθανασία των γηραιών και των βαριά ασθενών, η επαρχία οδηγείται σε δραματική πληθυσμιακή συρρίκνωση.

Η καρδιά και η ψυχή του Κεμπέκ – το χριστιανικό ήθος – απομακρύνεται.... Κρατείται μόνο το γράμμα και όχι το πνεύμα μίας ανθοφορούσας κοινότητας.

Οι νόμοι περί ευθανασίας είναι εντελώς παράλογοι, καθώς το μέλημα των συστημάτων υγείας και των οικογενειών θα πρέπει να είναι η φροντίδα και η αγάπη προς τους πιο ευάλωτους ανθρώπους και όχι η φονική ένεση.........
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου