Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ !

Aγγελική Νικολούλη:»Επιστροφή στην οικογένεια και στη γη μας, για να βρούμε τις αξίες που είχαμε χάσει».Δείτε γιατί το λέει


Η Αγγελική Νικολούλη με αφορμή το κύμα αποκέντρωσης, που ολοένα και μεγαλώνει καταθέτει την άποψη της και τίθεται υπέρ όλων όσων αποφασίζουν....

να εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και να επιστρέψουν στην ελληνική επαρχία.

Διαβάστε τι ακριβώς έγραψε στο προσωπικό της site anikolouli.gr.

Η Ελληνική ύπαιθρος θα αναστηθεί. Να και ένα καλό νέο, μες στη μαυρίλα και την απογοήτευση του καιρού μας.

Το κύμα αποκέντρωσης που φουσκώνει ξαφνικά, φαίνεται πως θα δώσει ζωή στην επαρχία και ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους να γίνουν παραγωγικοί. Είχαν μετοικίσει οι περισσότεροι στα κέντρα κυρίως Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για μια πιο άνετη ζωή. Η κρίση που ξέσπασε και η ανεργία που θέριεψε, τους γονάτισε. Το μυαλό τους όμως, που δεν υποδουλώνεται από κανέναν κατακτητή, δούλεψε και απ΄ότι φαίνεται θα μεγαλουργήσει.

Μια έρευνα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αποκαλύπτει ότι γύρω στο 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, της Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων, επιθυμούν να επιστρέψουν στην γενέτειρα τους στην επαρχία, όπου το κόστος διαβίωσης είναι χαμηλό. Οι περισσότεροι είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ στις παραγωγικές ηλικίες από 25 έως 44 χρόνων.

Ένα ποσοστό κοντά στο 50%, επιθυμούν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα, γεωργία-κτηνοτροφία. Ενδιαφέρονται για παραγωγή ελαιόλαδου για βιολογικές καλλιέργειες, για εκτροφή σαλιγκαριών και για μελισσοκομία.

Επιστροφή στην οικογένεια και στη γη μας, για να βρούμε τις αξίες που είχαμε χάσει.

Αγγελική
entertv
ΠΗΓΗ:        http://sarotiko.blogspot.com/2012/03/blog-post_2453.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου