Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ! ΛΟΓΩ "ΜΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ" ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ !

Παπαδήμος και μετά τις εκλογές βλέπουν τα ξένα μέσα

Ε ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ;;;
Όλο και περισσότερο τα ξένα ΜΜΕ αναφέρουν τη πιθανότητα του να παραμείνει πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος και μετά τις εκλογές πράγμα που δείχνει τη προτίμησή τους σε αυτόν αλλά και τους σχεδιασμούς των....
αλλότριων κέντρων (και εγχώριων).Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να επιστρέψει σε πρωθυπουργικά καθήκοντα και μετά τις εκλογές ο Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «Financial Times».

Ο πρωθυπουργός αποφεύγει να διαψεύσει αυτό το σενάριο δηλώνοντας ότι «θα ήταν ανάρμοστο να δηλωθεί ανάλογη επιθυμία πριν από τις εκλογές».

Ο Λουκάς Παπαδήμος παραδέχεται ότι είναι πιθανό ένα νέο πακέτο εξωτερικής βοήθειας εαν η χώρα δεν επιστρέψει στις αγορές έως το 2015 κάτι το οποίο «δεν μπορεί να αποκλειστεί» όπως τονίζει.

Ο Λουκάς Παπαδήμος παραδέχεται ότι η χώρα ίσως χρειαστεί νέα εξωτερική βοήθεια αν δεν καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές έως το 2015. Η πρόβλεψή του πάντως είναι ότι με την εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος προσαρμογής και με πρόσθετα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης το άγριο σπιράλ λιτότητας και οικονομικής συστολής θα μετατραπεί σε «ενάρετο κύκλο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αυξημένης δραστηριότητας και ταχύτερης δημοσιονομικής σύγκλισης», αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης χρέους.

Σχολιάζοντας τις επικείμενες εκλογές, ο κ. Παπαδήμος σημειώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν υπό οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση, καθώς «αυτή είναι η βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» και θα ληφθεί σοβαρά υπόψη από τα πολιτικά κόμματα.

Όπως σχολιάζει ο πρωθυπουργός, σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις (αναφέρει ποσοστά μεταξύ 70% και 80%) δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη, «γεγονός που υπονοεί ότι παρά τις θυσίες και το βραχυπρόθεσμο κόστος της προσαρμογής είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι απαιτείται για την παραμονή στο ευρώ». Σημειώνεται επίσης ο υψηλότερος βαθμός πολιτικής συναίνεσης υπό την πρωθυπουργία του.

Στη συνέντευξή του ο κ. Παπαδήμος υποστηρίζει τη θέση ότι πρέπει το προσωπικό του πρωθυπουργικού γραφείου πρέπει να είναι μόνιμο ανεξαρτήτως πρωθυπουργού, ιδίως του προσωπικού εκείνου που ασχολείται με την επίβλεψη της εφαρμογής των εκάστοτε πολιτικών.

Γιατί το προσωπικό να είναι μόνιμο ανεξαρτήτως πρωθυπουργού; Θα χρησιμεύει ως μηχανισμός παρακολούθησης των μεταρρυθμίσεων ή του εκάστοτε πρωθυπουργού; Και με ποιά κριτήρια σκέφτεται το μόνιμο διορισμό αυτού του προσωπικού ο κύριος Παπαδήμος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου