Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΣ ΜΥΑΛΑ, ΑΣ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙ Η ΟΝΤΩΣ ΩΡΑΙΑ ΦΩΝΗ ΣΟΥ !

Είναι οριστικό! Ακυρώνει όλες τις συναυλίες του ο Γιώργος Νταλάρας


- Η επόμενη συναυλία ήταν να γίνει στην Ηλιούπολη
- Εκφράζει φόβους για την σωματική ακεραιότητα εκείνων που πήγαιναν στις συναυλίες για να τον ακούσουν
- "Δεν θα προσφέρουμε μια ακόμα ανοιχτή εκδήλωση, αφορμή και πεδίο τυφλής αντιπαράθεσης"
- Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας

Τα επεισόδια που έγιναν σε δυο συναυλίες του οδηγούν τον Γ.Νταλάρα να ακυρώσει όλες τις επόμενες.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας "δε θα προσφέρουμε μια ακόμα ανοιχτή εκδήλωση, αφορμή και πεδίο τυφλής αντιπαράθεσης σε όσους επιθυμούν κάτι τέτοιο. Δε θα μετατρέψουμε τους χώρους μαζικής προσέλευσης του κόσμου σε αρένα, για αυτούς που επιδιώκουν με τις ενέργειές τους, να συνεχίσουν τον κύκλο της βίας των άκρων"

Και όπως ο Γιώργος Νταλάρας έχει πει πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες μετά τα επεισόδια σε Νίκαια και Δάφνη, δεν φοβάται ο ίδιος, αλλά φοβάται ότι μπορεί να προκληθούν επεισόδια ανάμεσα στους θαυμαστές του και σε εκείνους που πηγαίνουν αποφασισμένοι να τον αποδοκιμάσουν.

Η επόμενη συναυλία ήταν προγραμματισμένη να γίνει το Σάββατο στην Ηλιούπολη το Σάββατο.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση

Τα φαινόμενα βίας, οι τραυματισμοί μουσικών και η καταστροφή μουσικών οργάνων, ιδιαίτερα στην τελευταία συναυλία, έχουν αναιρέσει το νόημα και το χαρακτήρα των μουσικών εκδηλώσεων που σχεδιάσαμε. Ξεκινήσαμε με την πρόθεση, να οργανώσουμε συναυλίες άρτιες καλλιτεχνικά και τεχνικά, με ελεύθερη είσοδο στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, όπως έτσι ακριβώς θα τις παρουσιάζαμε και σε ένα κεντρικό θέατρο της πόλης.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν είναι γνωστά σε όλους. Αυτοί που έπρεπε να καταδικάσουν, καταδίκασαν και αυτοί που «νόμιζαν» ότι έπρεπε να χαρούν, χάρηκαν. Η βία των λίγων επιβλήθηκε στους πολλούς κατακτώντας το «ζωτικό της χρόνο» στα ΜΜΕ. Επειδή η χρονική συγκυρία, ενόψει των επερχόμενων εκλογών απαιτεί νηφαλιότητα, ξεκάθαρα μηνύματα και περίσκεψη, δε θα προσφέρουμε μια ακόμα ανοιχτή εκδήλωση, αφορμή και πεδίο τυφλής αντιπαράθεσης σε όσους επιθυμούν κάτι τέτοιο. Δε θα μετατρέψουμε τους χώρους μαζικής προσέλευσης του κόσμου σε αρένα, για αυτούς που επιδιώκουν με τις ενέργειές τους, να συνεχίσουν τον κύκλο της βίας των άκρων. Τώρα, απαιτείται κατανόηση και αναβολή κάθε δράσης που αλλάζει το νόημα της πρωτοβουλίας μας.

Σταματούμε εδώ, παρότι είναι προφανές ότι μπορούμε και έχουμε να πούμε πολλά περισσότερα από αυτά που διαδραματίστηκαν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτά στην ώρα τους! Θεωρούμε όμως, ότι η οποιαδήποτε ανακύκλωση των γεγονότων, ενισχύει αντιδημοκρατικές προθέσεις και πρακτικές, κανονικοποιεί τη βία και αναπαράγει την πόλωση, δημιουργώντας ένα εύφλεκτο υλικό που απειλεί όλους μας αυτήν τη δύσκολη ώρα.

Με ψυχραιμία, στο επανιδείν.

newsit
 
ΠΗΓΗ:    http://sarotiko.blogspot.com/2012/03/blog-post_2922.html#more 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου