Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ !!!

Μαντινείας Αλέξανδρος: "Δεν φταίει η Τρόικα αλλά η Ελληνική Κυβέρνηση"

alexandros
Χρησιμοποιώντας τις αγαπημένες του αναφορές σε ιστορίες της παλιάς εποχής ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος στη διάρκεια του αγιασμού για την έναρξη λειτουργίας της πρωτοβουλίας της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας για το
«Καλάθι του Φτωχού αδελφού» μίλησε και για τις δύσκολες στιγμές της χώρας μας…
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας και φυσικά να καταφερθεί εναντίον όσων φταίνε για αυτή την κατάσταση και κυρίως εναντίον της πολιτικής εξουσίας και των Κυβερνήσεων όλων των τελευταίων χρόνων.
Ο Μητροπολίτης με  αναφορά στο όνειρο του Φαραώ της Αιγύπτου με τις παχιές και τις ισχνές αγελάδες και με την εξήγηση του ονείρου από τον Ιωσήφ Πάγκαλο τόνισε πως σήμερα αφού πέρασε η περίοδος των παχιών αγελάδων, βρισκόμαστε ως χώρα στην περίοδο των ισχνών αγελάδων και ήδη έχουμε στερηθεί πολλά αγαθά και γιαυτό η Εκκλησία προβλέποντας (σε αντίθεση με κάποιους άλλους που δεν έπραξαν το ίδιο) και για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις δύσκολες στιγμές δημιούργησε «το καλάθι του φτωχού αδελφού».
Δεν παρέλειψε επίσης να αφήσει αιχμές κατά της πολιτικής εξουσίας που διαδίδει πως η εκκλησιαστική περιουσία είναι μεγάλη  κάτι που όπως είπε είναι ψευδές και συκοφαντία  αφού η ίδια η Πολιτεία, δέσμευσε την εκκλησιαστική περιουσία  και έχει αφήσει ένα 5% ενώ το 95% το πήρε το κράτος χωρίς μάλιστα καμία αμοιβή  για την περιουσία που απαλλοτρίωσε.
Και σημείωσε «Δεν φταίει η Τρόικα αλλά η ελληνική κυβέρνηση η μία μετά την άλλη…. Αυτοί που έτρωγαν τόσα χρόνια θα σταματήσουν…!
Το πρόβλημα είναι που θα είμαστε υποτελείς» συμπλήρωσε θέλοντας να επισημάνει πως οι Έλληνες πολιτικοί έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση.
Αναφερόμενος στο «Καλάθι» σημείωσε πως η Εκκλησία θα δίνει λίγα και αναγκαία ώστε με αυτά που έχουμε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την σκληρή πραγματικότητα αλλά θα πρέπει παράλληλα να τρέφουμε και την ψυχή μας με την πίστη στο Θεό, αφού αυτή θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε.
Το σύνθημά μας απόψε είναι «αγαπήσωμεν αλλήλους…. Από το περίσσευμα μας  να δώσουμε σε όσους στερούνται. Έτσι με αρχηγό το Χριστό θα αναγεννηθούμε και θα απομακρύνουμε αυτούς που μας θέλουν  κομμάτι της παγκοσμιοποίησης.
Έχουμε το φαινόμενο οι στέγες των σπιτιών μας να έχουν ενωθεί  αλλά  οι καρδιές μας είναι απομακρυσμένες .. συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος και τόνισε πως πρέπει ο ένας να αγκαλιάσει τον άλλο με ποιμένα τον Χριστό …
«Μας ζηλεύουν τους Έλληνες ορθοδόξους χριστιανούς» σημείωσε ο Μητροπολίτης και τόνισε πως πλέον οι Έλληνες ντρεπόμαστε για την κατάσταση στην οποία μας έφεραν όσοι κυβέρνησαν την χώρα  και όσοι κάνουν αυτά που θέλουν οι ξένοι..
Δεν πρέπει όμως να απογοητευόμαστε αφού ως λαός περάσαμε πολλά και βγήκαμε νικητές.. το ίδιο θα κάνουμε και τώρα παρά το γεγονός ότι οι νεότεροι γκρέμισαν αυτά που είχαν κτίσει οι παλιοί… «προδίδοντάς μας και καίγοντας της ψυχής μας τα φτερά» αλλά με ελπίδα στο Θεό και με αγάπη στο λαό θα ανατρέψουμε την κατάσταση… και ο Χριστός θα είναι μαζί μας κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

ΠΗΓΗ:     http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11077:-q-q&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου