Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

ΑΥΤΗ ΚΙ΄ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ !!!!!

Δίνουν σύνταξη με το ζόρι σε... νεκρό!


Απίστευτο...

Ενώ ΙΚΑ και υπουργείο ψάχνει τους νεκρούς που παίρνουν σύνταξη για να την κόψει...
στην συγκεκριμένη περίπτωση ο αδελφός ενός νεκρού τους κυνηγάει στην κυριολεξία εδώ και ενάμιση χρόνο για να του κόψουν τη σύνταξη!

Εναν χρόνο ταλαιπωρείται ο Ν. Μπάμπαλης ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος να σταματήσουν την καταβολή της επικουρικής σύνταξης του αδελφού του, ο οποίος έχει πεθάνειΤην ώρα που ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος ανακοινώνει ότι οι υπηρεσίες του εντόπισαν χιλιάδες παράνομες συντάξεις και θα υποβληθούν ακόμα και μηνύσεις, ένας συνταξιούχος στη Μεσσηνία προσπαθεί πάνω από έναν χρόνο να πείσει τις υπηρεσίες του ΙΚΑ να διακόψουν την επικουρική σύνταξη του αδελφού του, που έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 2010.

Σύμφωνα με καταγγελία που έκανε ο παθόν στην εφημερίδα “Έθνος” η κατάσταση τελικά είναι και για γέλια και για κλάματα.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Δημήτριος Μπάμπαλης, συνταξιούχος του ΟΣΕ, ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο σπίτι του 77χρονου σήμερα αδελφού του, Νίκου Μπάμπαλη, στο χωριό Φοινίκη Μεσσηνίας. Στις 26 Ιουλίου του 2010 ο Δημήτριος Μπάμπαλης έφυγε από τη ζωή.

Ο αδελφός του αμέσως μετά τον θάνατο έστειλε ληξιαρχική πράξη θανάτου στο ΙΚΑ για να διακοπούν οι συντάξεις (κύρια και επικουρική σύνταξη). Επειτα από τρεις μήνες σταμάτησε να κατατίθεται στην τράπεζα η κύρια σύνταξη. Δεν έγινε το ίδιο όμως και με την επικουρική.

Από εδώ αρχίζει η οδύσσεια του 77χρονου Νικολάου Μπάμπαλη αλλά και της οικογένειάς του.

«Ακουγα από τις τηλεοράσεις ότι πολλοί παίρνουν παράνομες συντάξεις και σκέφτηκα τι επιπτώσεις θα έχω, αφού κι εγώ έπαιρνα τη μικρή σύνταξη του μακαρίτη αδελφού μου παρά τη θέλησή μου, έχοντας αμέσως ενημερώσει το Ταμείο».

Η περιπέτεια του κ. Μπάμπαλη ξεκινάει από το ΙΚΑ Πύλου. Εκεί του δήλωσαν αναρμόδιοι. Η συνέχεια γράφεται στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Καλαμάτα, όπου και από εκεί φεύγει απογοητευμένος, μια και του λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Παρά τα γηρατειά του ο κ. Νίκος ανεβαίνει στην Αθήνα και απευθύνεται στο ΙΚΑ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Από εκεί οι υπάλληλοι τον στέλνουν στο ΙΚΑ της Πανόρμου, όπου υπομονετικά περιμένει στην ουρά για να εισπράξει και από εκεί άλλη μία απογοήτευση, αφού όπως του είπαν ο αδελφός του δεν είναι γραμμένος στα αρχεία τους. Επιστροφή στο χωριό και τη σκυτάλη παίρνει η κόρη του Σταυρούλα Μπάμπαλη με τον σύζυγό της Γιάννη Μαρκάκη, απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι προσπαθούν τηλεφωνικά να λύσουν το ζήτημα.

«Δεν είμαστε αρμόδιοι, πάρε το τάδε τηλέφωνο, το οποίο δεν σήκωνε κανένας κι αν καμιά φορά το σήκωνε δήλωνε αναρμοδιότητα, μέχρι που κάποιοι λοιδορούσαν και μας έλεγαν ανάπηρους» μας λέει ο κ. Μαρκάκης.

Τελευταία προσπάθεια που έκανε ο κ. Νίκος ήταν να καταθέσει πριν από έναν μήνα αίτημα στο ΙΚΑ μέσω του ΚΕΠ Μεθώνης, χωρίς να πάρει ακόμα καμία απάντηση. Στο μεταξύ η επικουρική σύνταξη, όπως φαίνεται και από το τραπεζικό βιβλιάριο, εξακολουθεί να κατατίθεται.

Ο κ. Νίκος αναρωτιέται πώς η μία σύνταξη διακόπηκε και η άλλη συνεχίζει να δίδεται, αφού και οι δύο προέρχονται πια από τον ίδιο φορέα, το ΙΚΑ, και παρακαλεί τον αρμόδιο υπουργό και τον διοικητή του ΙΚΑ να δώσουν τέλος στην περιπέτειά του.


Και όλα αυτά ενώ ξεπερνούν τους 100.000 οι ασφαλισμένοι-«φαντάσματα», που κοστίζουν στα ασφαλιστικά ταμεία 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ. Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 60.000 ανάπηροι-«μαϊμού» έχουν καταφέρει να πάρουν σύνταξη.
Οι έλεγχοι αποκαλύπτουν στοιχεία-σοκ για τις διαστάσεις που είχε πάρει τα προηγούμενα χρόνια η λεηλασία των Ταμείων. Είναι χαρακτηριστικό πως για 32 ολόκληρα χρόνια μία γυναίκα συνέχιζε να παίρνει τη σύνταξη του άνδρα της, ο οποίος είχε πεθάνει το 1978. Παράλληλα καταγράφεται «ρεκόρ» συνταξιούχων άνω των 100 ετών. Η πιο ακραία περίπτωση που αποκαλύφθηκε πέρσι... αφορούσε την καταβολή της σύνταξης σε ασφαλισμένο που είχε πεθάνει το 1999.

newsit
ΠΗΓΗ:   http://sarotiko.blogspot.com/2012/01/blog-post_2889.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου