
Πλήθος ευσεβούς Λαού, ανήλθε στο περίπυστο και ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Γηροκομήτισσας στην Πάτρα το απόγευμα της Κυριακής, 9ης Αυγούστου ε.ε., προκειμένου να χαιρετίσουν και να μακαρίσουν την πανακήρατον και αειπάρθενον Μητέρα του Εμμανουήλ και
να Της ψάλουν τα Εγκώμια, τα οποία έγραψε με τα άγια χέρια του, ο μακαριστός Μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Διονύσιος, το έτος 1541μ.Χ.Της Ιεράς Ακολουθίας, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγον, αναλύσας τα αγιογραφικά χωρία: « Μακαρία η κοιλία η βαστάσά σε και μαστοί ούς εθήλασας» και « Μενούν γε μακάριοι οι ακούοντες τον λόγον του Θεού και φυλάσσοντες αυτόν». Ο Μητροπολίτης ανεφέρθη και στην θεολογία, των λόγων αυτών και στην πρακτική εφαρμογή τους.
Με τον Σεβασμιώτατο συνεχοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Μονής, Αρχιμ. π. Συμεών Χατζής και οι Πατέρες του Μοναστηριού και άλλοι Πρεσβύτεροι και Διάκονοι της πόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος επήνεσε την ευλάβεια του Πατραικού Λαού και ευχήθηκε από καρδίας προς όλους, τα δέοντα διά πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου.















ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου