Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ΚΑΠΟΙΕΣ ... ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ !!!

181774
"πλάγιος του πέμπτου"
1) Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι τόσο καιρό δεν ξέρανε που το πηγαίνει ο κ. Ερντογάν; Αυτά συμβαίνουν όταν ως χώρα περιμένεις μόνο βοήθεια από το εξωτερικό και δεν ασκείς τα κυριαρχικά σου δικαιώματα. Αν ο Πρωθυπουργός ήθελε να αντιδράσει πραγματικά, την επομένη της αποφάσεως του Τούρκου Προέδρου θα προχωρούσε σε επέκταση 12 ναυτικών
μιλίων των χωρικών υδάτων, όπως έχουν κάνει οι 148 χώρες από τις 149 που έχουν το δικαίωμα (η μία που δεν το έχει κάνει είναι η Ελλάδα). Το μόνο που είδαμε ήταν μια ήπια "καταδίκη" από την πλευρά κυβέρνησης...έτσι απλά, για εσωτερική κατανάλωση!
2) Έντονοι ψίθυροι υπάρχουν στους κόλπους της Εκκλησίας, σχετικά με την υπόθεση που αφορά αποσπασμένο υπάλληλο του Υπουργείου Παιδείας στην Ιερά Σύνοδο, μετά από καταγγελίες του Μητροπολίτη Περιστερίου ότι ο εν λόγω, φέρεται να είναι συνδικαιούχος σε λογαριασμό Ιεράς Μονής της Επαρχίας του. Το θέμα έχει πάρει το δρόμο προς τα εκκλησιαστικά δικαστήρια, γι΄ αυτό δεν θα πούμε κάτι επί του παρόντος. "Με την στάση μας, προκαλούμε! Έπρεπε να υπάρξει ενημέρωση αλλά και παραιτήσεις! Δυστυχώς κάποιοι ευτελίζουν τους θεσμούς" - μου έλεγε συνοδικός Ιεράρχης την ώρα που περνούσε το κατώφλι της εξόδου από την Ιασίου.
3) Όπως είπα και παραπάνω, το θέμα στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, όπου λαϊκός συμμετέχει ως φυσικό πρόσωπο σε λογαριασμό Ιεράς Μονής, θα φέρει σύντομα στο φως της δημοσιότητας πολλά παρόμοια ζητήματα. Εδώ και χρόνια στην Ιερά Σύνοδο είναι γνωστό στους παροικούντες τη Ιερουσαλήμ, το γνωστό θέμα με το "κρυφό" ταμείο. Το ζήτημα είχε φέρει παλαιότερα προς συζήτηση στην Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, όπου με την παρέμβασή του αυτή, κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους. Τα ερωτήματα για το λεγόμενο "κρυφό" ταμείο είναι πολλά… Ποιος έχει την διαχείρηση του ταμείου αυτού; Ποιος Μητροπολίτης υπογράφει; Από που προέρχονται τα έσοδα και ποια είναι η πηγή τους; Πως δικαιολογείται το εν λόγω ταμείο, από την στιγμή που υπάρχει συσταθείσα νόμιμα οικονομική υπηρεσία (ΕΚΥΟ); Όλα αυτά την ώρα που δεν έχει κλείσει η υπόθεση υπεξαιρέσεως από το "κρυφό" ταμείο, και βρίσκεται ακόμη στην δικαιοσύνη. Το μόνο που διαπιστώθηκε μέχρι τώρα είναι ότι δεν υπήρχαν στοιχεία, ούτε που διατέθηκαν για αρκετά χρόνια τα χρήματα…κι αυτό, διότι οι φάκελοι ήταν άδειοι!
4) Μακαριώτατε, ευτυχώς οι Τούρκοι σας άκουσαν και δεν τόλμησαν να κάνουν την Αγία Σοφία Τζαμί….Πάντως, όταν ο Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων Αμβρόσιος διάβασε αφορισμό στον Πρωθυπουργό, την Υπ. Παιδείας και τον Υφ. Πολιτικής Προστασίας, παρόλο που ήταν Κυριακή, μέσα σε χρόνο «ντε τε» δώσατε εντολή η Ιερά Σύνοδος να βγάλει ανακοινωθέν για να μας πει ότι δεν ισχύει ο αφορισμός! Δεν είδαμε η Ιερά Σύνοδος να κάνει το ίδιο και με το θέμα της Αγίας Σοφίας. Εντάξει, είπατε να βγείτε δύο ημέρες μετά και να κάνετε μια γενική και χλιαρή "καταδίκη" της απόφασης Ερντογάν....
5) Να προσέχουν εκεί στα Δυτικά Προάστια γιατί όλο πρώτη μούρη έχουν την "λεπτοκαμωμένη" κυρία με τις τρομερές αναλογίες -την περιμένει ο Gucci για topmodel του- και αναρωτιούνται πολλοί αν τραγουδάει κεφαλλονίτικες καντάδες όταν τελειώνει το πίκαπ με την κλασσική μουσική... μιλάμε για ισχυρό παράγοντα με «μεγάλες» προσβάσεις... Α και να μην ξεχάσω: Όταν λέει σε Αρχιερείς για δήθεν περίεργες φωτογραφίες, ας έρθει να τις ζητήσει για να τις δώσουμε εμείς σε καλύτερη ανάλυση…
Υ.Γ.: Αν δεν ήταν η Romfea.gr κάνεις δεν θα γνώριζε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος εισήχθη στο νοσοκομείo, αφού ήταν επτασφράγιστο μυστικό ακόμη και στο στενό του περιβάλλον! Το αστείο της υπόθεσης ήταν τα επίσημα ανακοινωθέντα, που αναγκάστηκαν να εκδώσουν εκ των υστέρων και έκαναν λόγο για μια απλή περιπέτεια υγείας. Εμείς, ευχαριστούμε τον Θεό που ο Άγιος Αλβανίας είναι καλά στην υγεία του, αλλά να μην παίζουν κάποιοι με την νοημοσύνη του λαού για θέματα υγείας.
Υ.Γ2: Κάτι άκουσα πρόσφατα ότι οι κοριοί της ΕΥΠ, έπιασαν και άτομα του στενού κύκλου της Εκκλησίας με περίεργες συνομιλίες και αλισβερίσια.... Τι να πω; Άτιμο πράγμα ο κοριός!
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου