Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Λέσβος και Χίος, όπως Πισοδέρι – Έξω τώρα οι ΜΚΟ

Η κυβέρνηση προσπαθεί με την βία των ΜΑΤ και των δακρυγόνων να κάμψει την θέληση των κατοίκων, που απαιτούν να πάψουν τα νησιά, του βορειοανατολικού Αιγαίου, να λειτουργούν ως χώροι υποδοχής για πληθυσμιακές εισροές που είναι πλέον οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη και
αποτελούν ύψιστο κίνδυνο για την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης των νησιών και την εκδίωξη του εγχώριου πληθυσμού, όπως διακαώς επιθυμεί η Τουρκία.
Οι κάτοικοι της ακριτικής, νησιώτικης Ελλάδας ζητούν πολύ απλά και αυτονόητα πράγματα: Να αισθανθούν και πάλι δικό τους τον τόπο τους, να πάψουν να βιώνουν τον αποκλεισμό τους από τις υπηρεσίες –τράπεζες νοσοκομεία κ.λπ.– τις  κατευθυνόμενες από ποικίλα κέντρα εξεγέρσεις των παράτυπων μεταναστών, το νταβατζιλίκι των ΜΚΟ που όμοια με την Ιερά Εξέταση του Μεσαίωνα χρησιμοποιούν ως δικαιολογία των ανθρωπισμό, για να κάνουν μπίζνες.
Ο πρωθυπουργός όμως βρήκε αυτούς τους κατοίκους, που εδώ και 5 χρόνια έχουν υποστεί το μεγαλύτερο βάρος των μεταναστευτικών ροών για να δείξει την υποτιθέμενη πυγμή του. Και τους στέλνει τα ΜΑΤ, όχι απλώς γιατί θέλει να εμφανίζεται σκληρός και άτεγκτος, αλλά επειδή η ίδια του η πολιτική σε σχέση με το μεταναστευτικό έχει έρθει σε πλήρες αδιέξοδο:
  • Γιατί δεν επιθυμεί να συγκρουστεί με το κράτος-δουλέμπορο της Τουρκίας, που δημιουργεί το πρόβλημα, και έχει μεταβάλει τα νησιά αυτά σε ζώνη περιορισμένης ελληνικής κυριαρχίας.
  • Γιατί δεν θέλει να θέσει υπό τον έλεγχο του τις ΜΚΟ που λειτουργούν ως κράτος εν κράτει, αντιστρατεύονται την ίδια την κρατική πολιτική για τον έλεγχο της μετανάστευσης και γράφουν στα παπούτσια τους την ίδια την κοινωνία και την δημοκρατική της βούληση, προτιμώντας από όλα αυτά να κάνουν «χρυσές δουλειές» με την πολιτική ανοιχτών συνόρων φτιάνοντας στρατιές παχυλά αμειβόμενων ψευδοαλληλέγγυων. Εξάλλου όλη η οικογένεια Μητσοτάκη-Μπακογιάννη και η κυβέρνηση τους είναι στενά δεμένη με τις ΜΚΟ. Στο Solidarity Now το επίσημο παράρτημα του Σόρος στην Ελλάδα είναι πρόεδρος ο κουμπάρος του Σόρος, Στέλιος Ζαββός, αδελφός ομώνυμου υπουργού ενώ την διεύθυνση κατέχει η γνωστή και μη εξαιρετέα κυρία Αντιγόνη Λυμπεράκη πρώτη εξαδέλφη του Πρωθυπουργού και της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ στο ΔΣ μεταξύ άλλων συμμετέχουν ο Χρήστος Ροζάκης ο Γιάννης Μπουτάρης, ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο Νικηφόρος Διαμαντούρος κ.ά. δηλαδή όλη αφρόκρεμα του ελληνικού εθνομηδενισμού. H αδελφή του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Μητσοτάκη είναι υψηλόβαθμο στέλεχος ΜΚΟ ενώ η ανιψιά του  Αλεξία Μπακογιάννη  μετά την συμμετοχή της στο  Solidarity έγινε πρόεδρος της μεγάλης ΜΚΟ Actionaid  ενώ ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης συνεχίζει  την πολιτική του Καμίνη, της παράδοσης των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου της Αθήνας στις ΜΚΟ.
  • Γιατί δεν επιλέγει να συγκρουστεί με την Γερμανία, που θεωρεί την Ελλάδα ως προτεκτοράτο της και ζώνη φιλτραρίσματος των μεταναστευτικών ροών που στην ουσία κατευθύνονται σε αυτή. Ιδιαίτερα τώρα που ξεσπάει η ενδοκυβερνητική κρίση στη Γερμανία, μεθοδεύει με τον σύμμαχό της Ερντογάν το μπλοκάρισμά τους στην Ελλάδα. Έτσι η Ελλάδα θα μεταβληθεί από «χώρα των γκαρσονιών» σε «χώρο», οικόπεδο και αποικία των ΜΚΟ.
Τι κάνει λοιπόν μπροστά σε όλα αυτά; Αντί να συγκρουστεί με αυτήν την λερναία ύδρα της παραεξουσίας, που έχει εγκατασταθεί ακόμα και μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, το μέγαρο Μαξίμου, ακόμα και την «φαμίλια» τι κάνει; Στέλνει τα ΜΑΤ από την Αθήνα για να επιβάλουν στρατιωτικό νόμο στα νησιά, και να στήσουν ημίκλειστες δομές εφτά, οχτώ ή δέκα χιλιάδων ανθρώπων –τόσων, όσων μπαίνουν δηλαδή σχεδόν κάθε μήνα.
Και δεν τους έφταναν, των νησιωτών τα πεπραγμένα της νεοφιλελεύθερης συνιστώσας των ανοιχτών συνόρων, που σήμερα κυβερνάει. Έχουν και την αριστερή συνιστώσα της ίδιας πολιτικής, όλων αυτών που τους κατασυκοφαντούσαν μέχρι προχθές ως «φασίστες» και «νοικοκυραίους υπανθρώπους» να στέκονται σήμερα υποκριτικά στο πλευρό τους, ενώ την ίδια στιγμή στην Αθήνα παίζουν και αυτοί το παιχνίδι των ΜΚΟ και των ανοιχτών συνόρων, προτείνοντας διά μέσου του Λιάκου τον ανοικτό εποικισμό της χώρας από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνους μετανάστες. Τα πράγματα είναι θλιβερά. Οι χθεσινές εικόνες από την Λέσβο και την Χίο ήταν για τα νησιά ό,τι ήταν και οι εικόνες από το Πισοδέρι για τους Μακεδόνες.
Και όμως είναι δυνατή μια  άλλη πολιτική που να εκφράζει την κοινωνία. Πρόσφατα το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων ψήφισε ότι οι επαναπατρισμοί δεν αντίκεινται στο δίκαιό του. Άλλες χώρες της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ διατηρούν δομές και υπηρεσίες υποδοχής σε νησιά με λίγους ή καθόλου κατοίκους, όπου οι διατυπώσεις και οι αιτήσεις ασύλου εξετάζονται ταχύτατα και αποτελούν παράγοντα αποτροπής νεών μαζικών εισροών.
Η κυβέρνηση πρέπει να αφαιρέσει οριστικά από τα χέρια των ΜΚΟ τον έλεγχο του μεταναστευτικού, έτσι ώστε να ευθυγραμμιστεί η μεταναστευτική πολιτική με το μαζικό αίτημα της κοινωνίας. Οι ΜΚΟ μπορούν να δραστηριοποιηθούν εάν θέλουν να συνεισφέρουν, στην Αφρική, την Παλαιστίνη, τη Συρία, δηλαδή σε χώρους πολεμικών συγκρούσεων και έλλειψης υποδομών και όχι σε ένα ευρωπαϊκό κράτος. Και η Τουρκία, τώρα που ο τυχοδιωκτισμός του Ερντογάν τον έχει στριμώξει στο κανναβάτσο, πρέπει να απομονωθεί διεθνώς και πανευρωπαϊκά για τον ρόλο που παίζει στην μεταναστευτική κρίση της Ελλάδας –και βέβαια να εκμεταλλευτούμε τις αντισυσπειρώσεις εναντίον της παραπαίουσας μερκελικής Ευρώπης για να επιτύχουμε συμφωνία καλύτερη για το μεταναστευτικό (παράδειγμα, οι απωθήσεις να γίνονται υπό την αιγίδα της Frontex, αν και με ντόπιο προσωπικό).
Στην περίπτωση της μεταναστευτικής κρίσης, ούτε το αδιέξοδο είναι αναπόφευκτο, ούτε το δίλημμα ανάμεσα στην εθνική ασφάλεια, την κοινωνική συνοχή από την μια, και τον ανθρωπισμό από την άλλη. Αυτά τα δημιουργούν οι κυβερνήσεις, με τα πεπραγμένα τους, καθώς και οι νεοθωμανοί που πλειοδοτούν στην συνέχιση του χάους. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης, και η ελληνική κοινωνία πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα της ώστε να εξαναγκάσει την πολιτική ηγεσία να κάνει αυτό που της χρωστάει…

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚ¨Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΜΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ
ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ – ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ
Η FRONTEX ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΒΕΤΟ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΔΗΝ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου