Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ 
ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 

Ο πατήρ Αναστάσιος Δραπανιώτης, εκλεκτός κληρικός, ήταν εφημέριος στο Λαϊκό Νοσοκομείο και είχε δέκα παιδιά. Όταν έμπαινε στο σπίτι, η παπαδιά και τα παιδιά του φιλούσαν το χέρι. «Ο πατέρας!» έλεγε ή παπαδιά. «Πατέρα, τι λέτε για εκείνο ή για το άλλο θέμα; Πατριαρχική οικογένεια. Λοιπόν, είχε πουλήσει το
σπίτι στο χωριό και μ’ εκείνα τα χρηματάκια που πήρε, ήθελε να πάρει κάποιο οικοπεδάκι στην Αθήνα, για να κάνει εκεί ένα σπίτι. Μια μέρα λέει στην παπαδιά: «Πάρε αυτά τα χρήματα, να πάς κάτω να τα κάνεις λίρες». Έτσι τον φώτισε ο Θεός. Όταν το άκουσε η παπαδιά απάντησε: «εγώ να εμφανισθώ παπαδιά ούσα, εκεί στο χρηματιστήριο, πω πω!». «Θα πας!» της είπε ο ιερέας. Άφησε τα χρήματα επάνω στο τραπέζι κι έφυγε για το νοσοκομείο. Λοιπόν, έκανε υπακοή η παπαδιά, σηκώθηκε και πήγε. Και την επόμενη διπλασιάζεται η λίρα! Χαρά όλη η οικογένεια! Και μου το έλεγε ο ίδιος ο παπα-Αναστάσης αυτό. 
Αγόρασε, λοιπόν, το οικόπεδο, και πολλοί εργαζόμενοι του νοσοκομείου μαζί με πνευματικά του παιδιά του έφτιαξαν το σπίτι. Μέσα σ’ ένα μήνα το είχαν έτοιμο. Μπήκαν μέσα ο παπάς, η παπαδιά, γονάτισαν με δάκρυα. «Δικό μας, λένε, είναι τούτο το σπίτι; Δόξα Σοι, ο Θεός»! Κι ένα δωμάτιο το έκανε Εκκλησία ο παπά-Αναστάσης. Έδωσε μετά τον αέρα σε κάποιον φτωχό. Του τον χάρισε. Και του επετέθησαν όλοι, ακόμη και Πνευματικοί. «Τι είναι αυτό που έκανες; Έχεις δέκα παιδιά». «Παρακαλώ! Εμείς με την πρόνοια του Θεού αποκτήσαμε σπίτι», τόνισε ο παπα- Αναστάσης.
  
Από το βιβλίο: «Ξεχείλισμα πατρικής καρδιάς» του Γέροντος Ευσέβιου Γιαννακάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου