Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ




ΙΔΟΥ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

Του ΠαναγιώτηΤελεβάντου
=====

Ιδού το αίσχος του Πατριαρχείου της Σερβίας! 

Παρεχώρησε το πατριαρχικό παρεκκλήσι του Αγίου Συμεών στους Αγγλικανούς για να τελέσουν την δική τους Χριστουγεννιάτικη Ακολουθία.

Και ως να μη έφτανε αυτό παρεβρέθηκε στην ιεροσυλία του ορθόδοξου ναού ο ίδιος ο Πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος, που χοροστατούσε από τον πατριαρχικό του Θρόνο!

Βεβαίως ουδείς εκπλήττεται πια με τις οικουμενιστικές ασχημίες πλείστων όσων αρχιερέων της Εκκλησίας της Σερβίας. Μας έχουν συνηθίσει, από πολλού, σε παντοειδείς οικουμενιστικές και νεωτεριστικές ασχημίες στις οποίες συστηματικά επιδίδονται τις τελευταίες δεκαετίες. 

Ορισμένοι, μάλιστα, από τους οποίους είναι μαθητές του αντιοικουμενιστή Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς.

Ο Πατριάρχης των Σέρβων ανάβει μενόρες και συγχρωτίζεται και συμπροσεύχεται με τους κάθε λογής αιρετικούς.

Ο γνωστός Ρωσσόφιλος λαλίστατος Μητροπολίτης Μπάτσκας Ειρηναίος ανήκει στην  στενή ομάδα του Ζηζιούλα, που -μεταξύ άλλων- εξέδωσε το απαράδεκτο εκκλησιολογικά Κείμενο της Ραβέννας.

Είναι ο ίδιος ιεράρχης που έλαβε δακτυλίδι από τον Πάπα, όπως το έλαβε και ο έτερος Καππαδόκης, Σεβ. Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος Ρόντοβιτς. Και οι δύο πηγαινοέρχονται στο Βατικανό και συμπροσεύχονται με αιρετικούς και αλλόθρησκους. 

Σαν δεν ντρέπονται!

Η ευαισθησία των Σέρβων Ιεραρχών για τους Ιερούς Κανόνες εξαντλείται ΜΟΝΟΝ σε όσους Κανόνες νομίζουν ότι κατοχυρώνουν τον Σερβικό εθνοφυλετισμό και τον πανσλαβισμό.

Από εκεί και πέραν δεν έχουν τον παραμικρό δισταγμό να καταπατούν ασύστολα τους Ιερούς Κανόνες.

Οι μεταθέσεις επισκόπων δίνουν και παίρνουν, παρά την ρητή απαγόρευση των Ιερών Κανόνων, ενώ ιεράρχες του φυράματος του πρώην Ερζεγοβίνης (νυν Γερμανίας) Γρηγόριου, αντί να καθαιρεθούν, παίρνουν μεταθέσεις προαγωγής.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου