Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

16 Ιουνίου

Γιορτάζουν:  Τυχερή, Τύχων.
Κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στη βίλα του στη Γενεύη, ο Λόρδος Βύρων διαβάζει στους συνδαιτυμόνες του ιστορίες τρόμου. Η 19χρονη Μέρι Σέλεϊ εμπνέεται τον Φρανκενστάιν.
Αρχίζει ο Β’ Βαλκανικός Πόλεμος, με την επίθεση της Βουλγαρίας εναντίον της Σερβίας και της Ελλάδας.
Μία ειρηνική διαδήλωση 15.000 φοιτητών στο Σοβέτο της Νοτίου Αφρικής προκαλεί την αντίδραση του καθεστώτος του Απαρτχάιντ. Η αστυνομία ανοίγει πυρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 23 νεαροί διαδηλωτές σύμφωνα με τις αρχές, πάνω από 200 σύμφωνα με τους διαδηλωτές.
Tέσσερα μαχητικά F16 και δύο μεταγωγικά C130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας προσγειώνονται για πρώτη φορά στην Πάφο, στο πλαίσιο του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου. Η Τουρκία, η οποία ισχυρίζεται ότι η στρατιωτική συνεργασία Αθήνας - Λευκωσίας απειλεί τώρα όχι μόνον τους Τουρκοκυπρίους, αλλά ευθέως και την Τουρκία, αντιδρά στέλνοντας έξι μαχητικά F16 στο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου στα Κατεχόμενα.
Αχνοφαίνεται η πρόκριση στους 8 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, καθώς η Εθνική μας αποσπά ισοπαλία 1-1 από την Ισπανία. Τα γκολ σημειώνουν οι Μοριέντες (28’) και Χαριστέας (66’).
Η Ελλάδα προκρίνεται στους 8 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, καθώς επικρατεί 1-0 της Ρωσίας στη Βαρσοβία και κατακτά τη δεύτερη θέση του Α’ Ομίλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου