Κυριακή 22 Απριλίου 2018

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

22 Απριλίου

μ.Χ.
Ο πορτογάλος εξερευνητής Πέδρο Αδράλες Καμπράλ είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που φτάνει στη Βραζιλία και την ονομάζει «Γη του Αληθινού Σταυρού».
Η Μάχη των Φαρσάλων. Οι ελληνικές δυνάμεις υπό τον Ταξίαρχο Σμολένσκη, παρά τις σφοδρές τουρκικές επιθέσεις, διατηρούν τις θέσεις τους. (Ο Ελληνοτουρκικός Πόλεμος του 1897)
Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Πράβντα», το επίσημο όργανο του σοβιετικού κομμουνιστικού κόμματος. Πρώτος εκδότης της, ο Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, γνωστότερος ως Στάλιν.
Εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη, παρουσία του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου και άλλων επισήμων.
Δημοσιογράφοι και ηθοποιοί αναμετρώνται σε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου στη Λεωφόρο, παρουσία 30.000 κόσμου, και αναδεικνύονται ισόπαλοι 2-2. Με την ομάδα των ηθοποιών αγωνίζονται: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Νίκος Ξανθόπουλος, Γιώργος Πάντζας (ένα γκολ), Ανδρέας Ντούζος, Κώστας Βουτσάς, Νίκος Κούρκουλος και Μίμης Στεφανάκος (το άλλο γκολ). Για τους δημοσιογράφους σκοράρουν οι Ρόρης και Αγάς, ενώ επόπτες είναι ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Νίκος Σταυρίδης και ο Νίκος Ρίζος.
Συνέρχεται το ιδρυτικό συνέδριο της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΦΕΕ) στο θέατρο Χατζηχρήστου στην Αθήνα. Πρώτος πρόεδρός της θα εκλεγεί στις 28 Απριλίου ο μετέπειτα δημοσιογράφος Γιάννης Τζανετάκος.
Διεξάγεται ο 23ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στη Γαλλία. Νικητής αναδεικνύεται για λογαριασμό του Ισραήλ ο Ιζάρ Κοέν, με τη σύνθεση «A-Ba-Ni-B». Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 8η θέση, με το τραγούδι των Τσιλίκη / Ξαπούλη «Τσάρλι Τσάπλιν», το οποίο ερμηνεύει η Τάνια Τσανακλίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου