Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΙΕΡΕΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΘ. ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

"ΕΙΣ  ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ  ΑΙΩΝΙΟΝ  
ΕΣΤΑΙ  ΔΙΚΑΙΟΣ".


ΔΥΟ  ΟΛΟΚΛΗΡΑ  ΧΡΟΝΙΑ  ΠΕΡΑΣΑΝ  ΑΠΟ  ΤΟΤΕ  ΠΟΥ  Ο  ΚΥΡΙΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ  ΝΑ  ΣΕ  ΠΑΡΗ  ΚΟΝΤΑ  ΤΟΥ,  ΚΑΙ  ΛΕΣ,  ΚΑΙ  ΔΕΝ  ΠΕΡΑΣΕ  ΟΥΤΕ  ΜΙΑ  ΜΕΡΑ!  ΣΕ  ΝΟΙΩΘΩ  ΚΟΝΤΑ  ΜΟΥ,  ΑΚΟΥΩ  ΤΗ  ΓΛΥΚΕΙΑ  ΣΟΥ  ΦΩΝΗ,  ΖΩ  ΤΗΝ  ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ  ΚΑΙ  ΚΑΡΔΙΑΚΗ  ΠΡΟΣΕΥΧΟΥΛΑ  ΣΟΥ,  ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ  ΤΗΝ  ΑΓΩΝΙΩΔΗ  ΚΑΙ  ΠΑΤΡΙΚΗ  ΣΥΜΒΟΥΛΗ  ΣΟΥ! 


ΣΕ  ΠΑΡΑΚΑΛΩ  ΟΜΩΣ,  ...  ΚΑΤΑΛΑΒΕ  ΜΕ!  ΔΕΝ  ΕΠΑΨΑ  ΝΑ  ΣΕ  ΕΧΩ  ΑΝΑΓΚΗ!  ΞΕΡΩ  ΟΤΙ  ΜΕ  ΒΛΕΠΕΙΣ  ΚΑΙ  ΜΕ  ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ!  ΚΑΝΕ  ΕΚΕΙΝΟ  ΠΟΥ  ΗΞΕΡΕΣ  ΝΑ  ΚΑΝΗΣ  ΚΑΛΥΤΕΡΑ  ΑΠΟ  Ο,  ΤΙ  ΔΗΠΟΤΕ  ΑΛΛΟ,  ΔΗΛΑΔΗ  ΠΡΟΣΕΥΧΗ  ΓΙΑ  ΜΕΝΑ!  ΞΕΡΩ  ΟΤΙ  ΤΟ  ΚΑΝΕΙΣ,  ΑΛΛΑ  ...  ΑΚΟΜΑ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΕΦΥΓΕΣ,  ΑΛΛΑ  ΤΩΡΑ  ΣΕ  ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ  ΟΣΟ  ΔΕΝ  ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ!




ΔΩΣΕ  ΤΟΥΣ  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ  ΜΟΥ  ΚΑΙ  ΣΤΗ  ΜΑΜΑ,  ΣΤΟ  ΝΕΣΤΟΡΑ,  ΚΑΙ  ΣΕ  ΟΛΟΥΣ  
ΤΟΥΣ  ΔΙΚΟΥΣ  ΜΑΣ! ΑΔΗΜΟΝΩ,  ΝΑ  ΤΑ  
ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ  ΑΠΟ  ΚΟΝΤΑ! 
ΤΗΝ  ΕΔΑΦΙΑΙΑ  ΜΟΥ  ΜΕΤΑΝΟΙΑ,  ΕΚΕΙ  ΣΤΟ  ΘΡΟΝΟ  ΤΗΣ  ΧΑΡΙΤΟΣ  ΣΤΟΝ  ΟΠΟΙΟ  ΠΑΡΙΣΤΑΣΑΙ!


ΠΑΤΕΡΑ  ΜΟΥ  ΑΞΕΧΑΣΤΕ!



5 σχόλια:

  1. Πόσο, αλήθεια, ευλογημένοι και ευτυχείς μπορούν να νιώθουν όσοι είχαν τον π. Γεώργιο πατέρα!!!
    Είτε κατά σάρκα, είτε κατά Πνεύμα Άγιο... Πόσο μάλλον και τα δύο συνάμα!!!
    Οι ίδιοι και ο Κύριος μόνο μπορούν να γνωρίζουν...!!
    Όμως, να... συνέβαινε το εξής "παράδοξο" με τον π. Γεώργιο... Ακόμα και αυτοί• που λίγο, πολύ λίγο... λίγες και ολιγόλεπτες στιγμές τον συνάντησαν και τους έδωσε την ευχούλα του, ή ίσως και να τους είπε λίγα λόγια από καρδιάς, πατερικά... σαν αυτά που έχει πιθανόν διαβάσει κανείς σε βίους Αγίων, ένιωθαν το μεγαλείο της ψυχής του!!!
    Σου μετέδιδε αυτό που βίωνε, αυτό που ζούσε με τη συνεχή κοινωνία του με τον Κύριο... Και το μόνο που μπορούσες να κάνεις μπροστά του, ήταν να αφήσεις να κυλήσουν στο πρόσωπό σου τα δάκρυα που γέμιζαν τα μάτια σου, αλλά και την ψυχή σου... Δάκρυα, όχι λύπης, αλλά μιας αστραπιαίας γλυκύτητας, ευγνωμοσύνης και πληρότητας που σου μετέδιδε κάθε συναναστροφή μαζί του...!!
    Ναι, αιωνία να είναι η μνήμη σου πατέρα Γεώργιε...!! Και ναι, σε παρακαλούμε κι εμείς, τα πνευματικά σου εγγόνια, να προσεύχεσαι και να πρεσβεύεις και για τον υιό σου και πατέρα μας, π. Τιμόθεο!!!
    Την ευχή σου και τις πρεσβείες σου να έχουμε, αείμνηστε π. Γεώργιε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αιωνία σας η μνήμη Πατέρα Γεώργιε..σας γνωρίσαμε λίγο σας αγαπήσαμε πολύ.Ξερουμε ότι αδιαλείπτως προσεύχεστε δίπλα στον Κύριο και σας παρακαλούμε μην ξεχνάτε και εμάς.Την ευχή σας να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως νιώθω πως μας φύγατε μπαμπά τώρα που σας έχουμε πραγματικά ανάγκη; Πως σας αισθάνομαι πάλι τόσο έντομα δίπλα μου, που νομίζω πως θα απλώσετε το χέρι σας να κρατήσετε το δικό μου; Σας παρακαλώ μείνετε πάντα δίπλα μας... Σας αγαπώ πολύ ... και εσείς το ξέρετε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Π.Γεώργιος Παπασταύρου είναι ένας σύγχρονος άγιος της εποχής μας.Η ζωή του είναι Αγία και αυτό αρκεί για να μας μεταδώσει τις αρετές του και τα τόσα χαρίσματα!Δεν θα ξεχάσω έναν λόγο του που μου είχε πει μετά το πέρας μιας Κυριακάτικης Θ.Λειτουργίας-΄΄Να εύχεσαι παιδί μου, να είναι Χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα και ειρηνικά.΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενας ευλογημένος ΙΕΡΕΑΣ..Ας προσεύχεται και για΄μάς στόν Κύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή