Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

16 Φεβρουαρίου


μ.Χ.
Αποφασίζεται στο Κισνόβιο της Βεσσαραβίας (σημερινό Κισινάου της Μολδαβίας) η κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη.
Τίθεται σε ισχύ στην Ελλάδα το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Η 16η Φεβρουαρίου ονομάζεται 1η Μαρτίου.
Οι ιταλικές κατοχικές δυνάμεις εκτελούν 150 κατοίκους του χωριού Δομένικο Λάρισας, σε αντίποινα για τον θάνατο εννέα ιταλών στρατιωτών από δυνάμεις του ΕΛΑΣ.
Ιδρύεται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), με πρωτοβουλία του Γενικού Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) Ανδρέα Χριστοφίδη, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη ύπαρξης εθνικού πρακτορείου ειδήσεων στην Κύπρο.
Ολοκληρώνεται το Β’ Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Αποφασίζεται να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις φιλελεύθερες ιδέες, ενώ κρίνεται απαραίτητο να πραγματοποιηθούν καταστατικές αλλαγές, καθώς και αλλαγές των κανονισμών λειτουργίας των κομματικών οργανώσεων.
Οι τουρκικές αρχές ανακοινώνουν τη σύλληψη του ηγέτη του παράνομου κουρδικού εργατικού κόμματος, Αμπντουλά Οτσαλάν, στην ελληνική πρεσβεία στην Κένυα. Ακολουθεί κύμα διαμαρτυριών από Κούρδους και καταλήψεις ελληνικών πρεσβειών σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Ο Οτσαλάν οδηγείται στις φυλακές του Ιμραλί, στο Μαρμαρά και τίθεται υπό κράτηση. Με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκαλύπτεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έκρυβε επί 15 μέρες τον Οτσαλάν στην ελληνική πρεσβεία στην Κένυα. Το ΡΚΚ κατηγορεί ως υπεύθυνη για τη σύλληψή του την Ελλάδα και Κούρδοι διαδηλωτές καταλαμβάνουν ελληνικές πρεσβείες σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου