Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ... ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΙΣ ... !!!

Πολύ σωστά επισημαίνει η efhmerida: "Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την έμπνευσή του, ο Παλόμο δήλωσε: «Η Chanel απελευθέρωσε τις γυναίκες (μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο), ντύνοντάς τες με ανδρικά υφάσματα όπως το τουίντ. Κι όταν ο Yves Saint Laurent έβαλε στις γυναίκες σακάκια, ήταν μια απόλυτη επανάσταση. Εγώ κάνω ακριβώς το αντίθετο»". Εδώ και ένα αιώνα η μόδα μας πάει εκεί που θέλει. Άρχισε με τις γυναίκες, τώρα στόχο έχει τους άντρες και τους μεταμορφώνει σε φτιασιδωμένα ἐξαμβλώματα. Να και ένα ἀνέκδοτο από χρονογράφημα του Δημήτρη Ψαθά, ἄν θυμάμε καλά, μερικά χρόνια μετά τον Β΄ ΠΠ: Λέει η γυναίκα ντυμένη επίσημα με την τελευταία λέξη της τότε μόδας (σακάκι, παντελόνι, φουλάρι αλλά γραβάτα, κτλ) στον άντρα της: "Ακόμα με τις πιτζάμες είσαι:Δεν είπαμε να πάμε θέατρο;" Ο άντρας: "Δεν έχω κατάλληλα ρούχα". Η γυναίκα: "Φόρεσε, βρε άνθρωπε, το κουστούμι σου!". Και ο άντρας: "Τι λες καλέ. Να με πουν 'γυναικωτό';"...

Διαφορετική επίδειξη μόδας στο Παρίσι: Ανδρες με μίνι και φορέματα με φτερά [εικόνες]

Δημιουργία του Palomo Spain. Φωτογραφία: Splash News
Δημιουργία του Palomo Spain. Φωτογραφία: Splash News
Ένας Ισπανός σχεδιαστής θέλησε να «απελευθερώσει» τους άνδρες μοντέλα του από τους περιορισμούς της μόδας και τους έντυσε με μίνι φούστες, φορέματα με φτερά και αποκαλυπτικά σύνολα.
Ο 25χρονος Palomo Spain, συμμετείχε στην ανδρική εβδομάδα μόδας στο Παρίσι την Τρίτη, επειδή πιστεύει πως η ρευστότητα των φύλων δεν είναι απλώς ένα fashion statement αλλά ένας τρόπος για να ζει κανείς στη σημερινή κοινωνία.
Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την έμπνευσή του, ο Παλόμο δήλωσε: «Η Chanel απελευθέρωσε τις γυναίκες (μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο), ντύνοντάς τες με ανδρικά υφάσματα όπως το τουίντ. Κι όταν ο Yves Saint Laurent έβαλε στις γυναίκες σακάκια, ήταν μια απόλυτη επανάσταση. Εγώ κάνω ακριβώς το αντίθετο».
Ο σχεδιαστής από την Ανδαλουσία, που σπούδασε στο London College of Fashion, επέλεξε να ντύσει τα αρσενικά μοντέλα του με περίτεχνα φορέματα, αποκαλυπτικές φούστες και μεταξωτά τιράντες. Όλα αυτά συνδυασμένα με δερμάτινες μπότες over-the-knee, μαργαριτάρια και μεγάλες γυναικείες τσάντες.
Μάλιστα είναι αγαπημένος σχεδιαστής της Μάιλι Σάιρους, που φόρεσε ένα από τα unisex κομμάτια του στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού της, Malibu.
Ο Παλόμο, που πιστεύει ότι είναι μέρος μιας γενιάς που αρνείται να ορίσει τους ανθρώπους με δυαδικούς όρους, πρόσθεσε: «Είναι απλώς ένας τρόπος να δώσουμε στους άνδρες που μπορεί να το θέλουν, τη δυνατότητα να φορούν πιο σοφιστικέ υλικά και συγκεκριμένα σχήματα και σχέδια που συνδέονται με τις γυναικείες ντουλάπες. Δεν είμαι ο πρώτος ούτε ο μόνος που το κάνει αυτό» δήλωσε, επικαλούμενος τον Jean Paul Gaultier, που έβαλε φούστα στους άνδρες τη δεκαετία του ‘80.
Φωτογραφίες: Splash News

Πηγή: Διαφορετική επίδειξη μόδας στο Παρίσι: Ανδρες με μίνι και φορέματα με φτερά [εικόνες] | iefimerida.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου