Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Φωτομικρογραφίες μάς δείχνουν έναν κόσμο άγνωστο στο γυμνό μάτι!

Ένας κόσμος μικρός, μαγικός και άγνωστος. Αυτό βλέπουμε στις εικόνες που ακολουθούν. Οι συμμετοχές στον Διαγωνισμό Μικροφωτογραφίας που διοργάνωσε για 43η χρονιά η Nikon περιλαμβάνουν μοναδικές εικόνες που τραβήχτηκαν με
μικροσκόπιο για να δούμε εμείς λεπτομέρειες ζώων, εντόμων, φυτών αλλά και σημείων του σώματος που δεν έχουμε ξαναδεί από τόσο κοντά… Με πάνω από 2.000 συμμετοχές από 88 χώρες, ο διαγωνισμός του 2017 παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και τεχνικών.
Νικητής φέτος ήταν ο Δρ Bram van den Broek από το Ολλανδικό Ινστιτούτο Καρκίνου ο οποίος έλαβε το πρώτο βραβείο για την εικόνα του που παρουσιάζει ένα κύτταρο του δέρματος να εκκρίνει υπερβολική ποσότητα κερατίνης. Άλλες δυναμικές εικόνες περιλαμβάνουν την καλλιέργεια μούχλας σε μια ντομάτα, μια κοντινή άποψη του ματιού ενός εντόμου και το πολύχρωμο πλαστικό μιας πιστωτικής κάρτας.
Εκπληκτικές στη σαφήνειά τους και καλλιτεχνικές στην αφαίρεσή τους, ο ανταγωνισμός αποδεικνύει πόσο μαγικός μπορεί να είναι ο κρυμμένος κόσμος. «Αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε αυτόν το διαγωνισμό είναι ότι ένα ευρύτερο κοινό μπορεί να εκτιμήσει την όμορφη πολυπλοκότητα και την ποικιλομορφία του κόσμου που δεν βλέπει με γυμνό μάτι», δήλωσε ο van den Broek.
Μούχλα σε ντομάτα

Πολύχρωμο πλαστικό σε πιστωτική κάρτα

Μάτι αράχνης

Τα μέταλλα Nsutite και Cacoxenite

Αράχνη

Βαμμένη τρίχα μαλλιών

Το λουλούδι Senecio vulgaris

Τα αιμοφόρα αγγεία της ανθρώπινης γλώσσας με σκιαγραφικό υγρό

Αύξηση ιστού που μοιάζει με χόνδρο στο εργαστήριο με την χρήση κυττάρων οστικών στελεχών

Κύτταρο του δέρματος να εκκρίνει υπερβολική ποσότητα κερατίνης


ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου