Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016



ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ
Ένα παιδί 13 ετών ήθελε πολύ να πάει σε μία ομάδα να παίζει ποδόσφαιρο. Οι γονείς του  και ιδιαίτερα η μητέρα του προσπαθούσαν να τον πείσουν να αλλάξει γνώμη ή τουλάχιστον να το αφήσει για αργότερα για να μπορεί να φυλάξει τον εαυτό του από τους πνευματικούς κινδύνους. Εκείνο όμως επέμενε πολύ και έτσι οι γονείς του το άφησαν να πάει.
Το παιδί χαιρόταν που έπαιζε ποδόσφαιρο, οι δε γονείς
προσεύχονταν θερμά στο Χριστό και στην Παναγία να προστατεύουν το παιδί τους. Κάποια μέρα ο προπονητής είπε στα παιδιά ότι θα έκαναν προπόνηση κάθε Κυριακή πρωί. Τότε το παιδί αυτό του είπε ότι την Κυριακή το πρωί πηγαίνει στην Εκκλησία και για αυτό δεν θα μπορεί να πηγαίνει στην προπόνηση. Ο προπονητής τού συνέστησε να σταματήσει να πηγαίνει στην Εκκλησία και να  συνεχίσει να πηγαίνει στην προπόνηση. Προς κατάπληξη όμως του προπονητή, το δεκατριάχρονο παιδί απάντησε με θάρρος: «Προτιμώ να σταματήσω να παίζω ποδόσφαιρο, παρά να σταματήσω να πηγαίνω στην Εκκλησία».
Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα το παιδί παρακάλεσε τους γονείς του να τον αφήσουν να πηγαίνει να παίζει μπάσκετ. Οι γονείς τού έδωσαν την άδεια και εκείνο με χαρά πήγαινε στην παιδική ομάδα του μπάσκετ. Συνήθιζε να φοράει ένα σταυρό, που είναι το μέγιστο και παντοδύναμο φυλαχτό. Κάποια μέρα ο προπονητής τού είπε να βγάλει τον σταυρό. Το παιδί αρνήθηκε και ο προπονητής θυμωμένος του είπε ότι αν δεν έβγαζε τον σταυρό, δεν θα τον άφηνε να παίζει στην ομάδα. Το παιδί ούτε στενοχωρήθηκε ούτε έχασε την ψυχραιμία του, αλλά με θάρρος ομολόγησε: «Εγώ δεν τον βγάζω τον σταυρό μου. Το μπάσκετ μου αρέσει αλλά, αφού μου θέτετε τέτοιον όρο, θα σταματήσω να έρχομαι στην ομάδα».
Αυτά αγαπητοί μου συμβαίνουν στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας. Στην περίπτωση που αναφέραμε, απ’ την μια λυπούμεθα για την ασέβεια των δύο προπονητών, απ’ την άλλη όμως θαυμάζουμε και επαινούμε το θάρρος του μικρού ομολογητού. Να τον χαίρονται οι ευλαβείς γονείς του. Μακάρι δε όλα τα Ορθόδοξα Ελληνόπουλα σε παρόμοιες περιστάσεις με θάρρος να ομολογούν την πίστη και την αγάπη τους προς τον Χριστό και την αγία του Εκκλησία.         

2 σχόλια:

  1. Αμήν!!!
    Πολύ μας διδάσκει, ή θα έπρεπε τουλάχιστον να μας διδάξει, η παραπάνω συμπεριφορά του μικρού (σε ηλικία μόνο, γιατί σε φρόνημα...)Χριστιανού...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμήν!!!
    Πολύ μας διδάσκει, ή θα έπρεπε τουλάχιστον να μας διδάξει, η παραπάνω συμπεριφορά του μικρού (σε ηλικία μόνο, γιατί σε φρόνημα...)Χριστιανού...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή