Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΩ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ. ΚΑΛΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ !!!


Πάτρα:Εκοιμήθη σε ηλικία 63 ετών ο π. Σπυρίδων Βικέντιος

Θλίψη στην ενορία του Αγ. Γεωργίου Ιτεών για την κοίμηση του πρωτοπρεσβύτερου π. Σπύρου Βικέντιου.
Διακόνησε επί τριάντα συναπτά χρόνια στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Κρύα Ιτεών και άφησε πίσω του σημαντικό εκκλησιαστικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο.
Υπήρξε ιερέας με αφοσίωση στο λειτούργημά του, αγάπη στο
ποίμνιο του και την Εκκλησία, την οποία υπηρέτησε με υποδειγματικό τρόπο, ενώ υπήρξε σεμνός και ταπεινός υπηρέτης του Θεού.
Ο πρωτοπρεσβύτερος,εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ιτεών, πατήρ Σπυρίδων Βικέντιος εκοιμήθη χθες το πρωί, σε ηλικία 63 ετών, μετά απόολιγόμηνη ασθένεια.
Καταγόταν από το Αθάνι Λευκάδος. Τα πρώτα χρόνια της διακονίας του υπηρέτησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αρόη, ενώ ανέλαβε την ενορία του Αγίου Γεωργίου Ιτεών πριν από τριάντα χρόνια.
Αφοσιώθηκε στο λειτούργημά του, έφερε στους κόλπους της Εκκλησίας τους κατοίκους της περιοχής, οραματίστηκε και έφτιαξε το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας και το εκκλησάκι του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτη. Παράλληλα, είχε συμβάλλει ενεργά στην ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους και Αγίου Αντωνίου Ιτεών, ενώ έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης από τους ενορίτες του και από το σύνολο της τοπικής εκκλησιαστικής κοινότητας.
«Υπήρξε ένας σεβάσμιος ιερέας, ιδιαίτερα αγαπητός, κοινωνικός, σεμνός, με σημαντικό και αθόρυβο έργο. Ευχόμαστε ο Θεός να τον κατατάξει μετά των Αγίων και στην οικογένειά του τα θερμά μας συλλυπητήρια.Αιωνία του η μνήμη και το χώμα της γης που θα σκέπασει την ιερατικήν σορόν του ας είναι ελαφρύ» ανέφερε στην «Π.Γ.» ο εφημέριος του Ι.Ν. του Αγ. Γεωργίου Ιτεών, π. Παναγιώτης Καραγιάννης με τον οποίο συνυπηρέτησαν στο θυσιαστήριο τον τελευταίο χρόνο.
Το σκήνωμά του θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ιτεών από τις 7 το πρωί, οπότε θα τελεστεί θεία λειτουργία, ενώ στις 2 το μεσημέρι θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, παρουσία κλήρου και λαού, ενώ θα ακολουθήσει η ταφή του στο Κοιμητήριο της Παραλίας Πατρών.

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου