Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

8 Αυγούστου


Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει
153
Γεγονότα, 38 Γεννήσεις και 19 Θανάτους.



μ.Χ.

  Υπογράφεται στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, η συμφωνία για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους, που έθεσε τα θεμέλια για το μετέπειτα «οικονομικό θαύμα» της Γερμανίας.
Το Ιράκ προσαρτά το Κουβέιτ και ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους στέλνει στρατεύματα στη Σαουδική Αραβία για να ανακαταλάβουν το Εμιράτο. (Α’ Πόλεμος του Κόλπου)
Ο υπουργός Οικονομίας, Στέφανος Μάνος, εξαγγέλλει σκληρά μέτρα λιτότητας, ώστε να ανταποκριθεί η Ελλάδα στα προαπαιτούμενα της Συνθήκης του Μάαστριχτ και προκαλεί εσωκομματικούς τριγμούς στη Νέα Δημοκρατία με τις διαφωνίες Κανελλόπουλου, Δήμα και Έβερτ.
Η ΔΟΕ απαγορεύει στη Σοφία Σακοράφα να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με τη σημαία της Παλαιστίνης. Η 47χρονη ακοντίστρια, πρώην βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, είχε υποβάλει αίτηση στο πλαίσιο συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό.
Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, με τη συμμετοχή 11.028 αθλητών από 204 χώρες. Η Ελλάδα παίρνει μέρος με 159 αθλητές.

Συνάντηση διάρκειας μίας ώρας έχουν στον Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. «Η λιτότητα δεν είναι η μόνη στρατηγική εξόδου από την κρίση, αλλά χρειάζεται ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας» τονίζει ο Ομπάμα. «Αν η Ελλάδα πετύχει -και θα πετύχει- η επιτυχία της θα είναι όχι μόνο ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή» λέει ο Αντώνης Σαμαράς. 
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου