Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

"ΑΣΘΕΝΗΣ ΗΜΗΝ ... " !!!

Αγρινιώτης ο «Γιατρός των Φτωχών»! Συγκινητική πρωτοβουλία εν μέσω του οικονομικού τυφώνα – Εξετάζει ασθενείς ακόμα και σε καφενεία!


giatros1
Συγκινητική πρωτοβουλία εν μέσω του οικονομικού τυφώνα – Εξετάζει ασθενείς ακόμα και σε καφενεία!
Ο Νίκος Κουτσομήτρος εξετάζει αφιλοκερδώς ασθενείς σε χωριά της περιοχής από το 2009

Σε μία εποχή όπου η οικονομική κρίση διογκώνεται μέρα με τη μέρα και η φτώχεια, η απελπισία και τα αδιέξοδα βαθαίνουν , ο
Αγρινιώτης πνευμονολόγος – φυματιολόγος Νίκος Κουτσομήτρος, πιστός στον όρκο του «Ιπποκράτη» εφαρμόζει απόλυτα την ιατρική ως λειτούργημα!
Έτσι λοιπόν από το 2009 μέχρι και σήμερα ο κ. Κουτσομήτρος προσφέρει αφιλοκερδώς τις ιατρικές του υπηρεσίες σε κατοίκους της υπαίθρου στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Μια φορά τον μήνα, διαθέτει χρόνο από την προσωπική του ζωή και την οικογένειά του, για να εξετάσει ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στο Αγρίνιο ή αδυνατούν, λόγω των οικονομικών τους, να πραγματοποιήσουν επίσκεψη σε γιατρό. Ο κ. Κουτσομήτρος συνεχίζει ακάθεκτος το λειτούργημά του, με ιδιαίτερο ζήλο, λόγω και της μεγάλης οικονομικής κρίσης που υπάρχει, επηρεασμένος από την ιδέα που τον έβαλε στο «δρόμο» της προσφοράς προς το κοινό σύνολο, που μέσω αυτής απέκτησε το προσωνύμιο «ο γιατρός των φτωχών»!
«Η έμπνευση ήρθε, όταν το 2009 διάβαζα στο internet για έναν Αμερικανό γιατρό, ο οποίος τα βράδια πήγαινε κάτω από τις γέφυρες και τους δρόμους και όπου γενικότερα υπήρχαν άστεγοι και τους εξέταζε δωρεάν. Έτσι, βλέποντας ότι αρκετοί συμπολίτες μας αδυνατούν να μετακινούνται προς το Αγρίνιο για να επισκεφτούν τον γιατρό και δεδομένου πως τότε ξεκινούσε σιγά-σιγά η κρίση αποφάσισα να μπω στην διαδικασία αυτή που με γεμίζει συναισθηματικά». Στο διάστημα από το 2009 μέχρι και σήμερα έχει επισκεφτεί αρκετές φορές χωριά του Βάλτου, του Θέρμου, της Μακρυνείας, των Θεστιέων και της υπόλοιπης περιοχής εξετάζοντας κάθε φορά ακόμη και 60 άτομα, κάθε ηλικίας, είτε έχουν πρόβλημα υγείας είτε όχι. «Η κρίση σήμερα έχει βαθύνει πάρα πολύ και ο κόσμος έχει μεγαλύτερη ανάγκη για βοήθεια από τον συνάνθρωπο. Εγώ προσπαθώ να βοηθάω με τον δικό μου τρόπο και όσο μπορώ» ανέφερε στη «Σ» ο Αγρινιώτης γιατρός.
http://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2016/02/1-giatros-ton-ftochon_.jpg
Ο κ. Κουτσομήτρος μέσω των Προέδρων και των φαρμακοποιών της κάθε περιοχής ενημερώνει αρκετές ημέρες πριν την επίσκεψή του και εξετάζει όποιον το επιθυμεί. Εκτός της πρώτης διάγνωσης, ο κ. Κουτσομήτρος συστήνει την θεραπεία στον κάθε εξεταζόμενο ασθενή, ενώ φροντίζει να ενημερώνεται και για την εξέλιξη της υγείας του! Η εξέταση συνήθως γίνεται στα Κοινοτικό Γραφείο, σε πρώην Δημαρχεία, σε Κέντρα Υγείας αν δοθεί η σχετική άδεια από τον Ιατρικό Σύλλογο, ακόμη και σε καφενεία. «Στην αρχή ο κόσμος ήταν επιφυλακτικός, αλλά σήμερα όλοι είναι φιλικοί».
Εξιστορώντας διάφορα περιστατικά που του έχουν συμβεί επισήμανε στην «Σ» πως «έχω συναντήσει καπνιστή περίπου 45 ετών, ο οποίος δεν ήθελε να κάνει εξετάσεις και ακτινογραφία θώρακος και αφού τον έπεισα με χίλια βάσανα, τελικά διαγνώστηκε πως έπασχε από καρκίνο σε αρχικό στάδιο. Ευτυχώς χειρουργήθηκε γρήγορα και προλάβαμε τα χειρότερα. Υπάρχουν και άλλα άτομα που δεν θέλουν να κάνουν εξετάσεις. Σε πολλά από αυτά διαγνώστηκαν καρκίνοι, φυματίωση και άλλες ασθένειες».
Σίγουρα πρόκειται για παράδειγμα προς μίμηση σε μία εποχή που η κρίση δυστυχώς αυξάνει και τα φαινόμενα διαφθοράς. Ευτυχώς όμως υπάρχουν κάποιοι συνάνθρωποί μας επαγγελματίες οι οποίοι τιμούν την ιδιότητά τους και μάλιστα χωρίς προσωπικό όφελος.
Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα «Συνείδηση»

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου