Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ ανήμερα της εορτής του στην ακριτική ΧΙΟ.

thavma-anthimos
ΚΑΙ πάλι η μυροβόλος και μαρτυρική ΧΙΟΣ γιόρτασε και φέτος τον αγαπημένο Άγιο της… τον ΑΓΙΟ ΑΝΘΙΜΟ στην Ιερά Μονή της ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ.
φωτο 1
Όπως μας μεταφέρθηκε το παρακάτω συμβάν και δίχως να αλλάξουμε οτιδήποτε , το παραθέτουμε.
¨Θέλω να μοιραστώ το Θαύμα,που έζησα εχθέs 15 Φεβρουαρίου,στήν Ιερά μονή Παναγίαs Βοήθειαs Χίου.
Εχθέs ήταν η γιορτή του Αγίου Ανθίμου εν χίο,κ΄ Ιδρυτή τηs Ιεράs μονήs Παναγίαs Βοήθειαs, κ΄ είχα την μεγάλη ευλογία, να ήμουν παρόν στην αρχιερατική θεία λειτουργία.
Μετά την θεία κοινωνία ετοιμάστηκαν τα εξαπτέρυγα κ΄τα λάβαρα, για την περιφορά τηs Αγίαs Κάραs του Αγίου στο προαύλιο χώρο του μοναστηριού.
Όταν πήραν οι Αρχιμανδρίτεs την Αγία Κάρα στα χέρια τουs, για να βγούν στο προάυλιο του ναού, άρχισε ο κόσμοs να φωνάζει » θαύμα θαύμα,κ΄να κάνει μετάνοιεs κ΄να λέει πάλι ο Άγιοs κουνάει την καντήλα του
» Τότε βλέπω δίπλα απο το προσκυνητάρι τηs Παναγίαs τηs Βοήθειαs, να είναι η εικόνα κ΄η καντήλα του Αγίου Ανθίμου, η οποία είχε τρία μέτρα αλυσίδα, κ΄ έτρεμε σαν να είχεs βάλη μοτεράκι, κ΄η καντήλα να κουνιέται πέρα δώθε
. Συγκλονίστηκα γιατί δεν είδα μόνο ένα καντήλι να κουνιέται, είδα την αλυσίδα να τρέμει απο πάνω έωs κάτω, κ΄όλο αυτό το θαύμα σταμάτησε όταν μπήκε η Αγία Κάρα μέσα στον ναό.

Ο Άγιοs μου είπαν ότι δίνει κάθε χρόνο στην γιορτή του το ίδιο θαύμα, κουνάει την ίδια καντήλα την ώρα τηs περιφοράs.
Να έχουμε πίστη, γιατί ο ΧΡΙΣΟΣ και η ΠΑΝΑΓΙΑ μαs είναι κοντά μαs κάθε λεπτό, και μαs αξιώνει με τουs Aγίου μαs,να ζούμε θαύματα. Να έχουμε την ευλογία, και την προστασία του Αγίου Ανθίμου εν Χιο όλοι μαs.¨

φωτο 2 (1)
ΤΟ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ το πολυαγαπημένο μας είναι τούτες τις κρίσιμες μέρες ιδιαίτερα στο μάτι του γεωπολιτικού κυκλώνα που ενέσκηψε στο Αρχιπέλαγος του ΑΙΓΑΙΟΥ.
Από την μια πλευρά δέχεται τόσο ανθρώπινο πόνο με τις προσφυγικές ροές και από την άλλη ¨σουλατσάρουν¨ οι Τούρκοι από αέρος και θαλάσσης προκαλώντας και από εχθές έχουμε και τις περαντζάδες των ΝΑΤΟΙΚΩΝ.
ΗΔΗ όλοι οι Άγιοι κατά μήκος των θαλασσίων συνόρων μας έχουνε επιστρατευθεί γιατί περιμένουν τον ΕΧΘΡΟ.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου