Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Και οι προκλήσεις συνεχίζονται!

Και οι προκλήσεις συνεχίζονται!
του ιεροκήρυκος αρχιμ. Δανιήλ Αεράκη

Άλλη πρόκλησις: Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων, πριν από δύο περίπου μήνες, απένειμε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος τον «Μεγάσταυρο του Ταγμaτος του Παναγίου Τάφου»! Παράσημο του Σταυρού σε άνθρωπο, που εκ πεποιθήσεως δεν κάνει ούτε τυπικά το σταυρό του!
· Άλλη πρόκλησις: Οι ομοφυλόφιλοι άρχισαν να τυπώνουν προσκλητήρια «γάμου». Δύο Κύπριοι, ονόματι Μάριος και Φάνος,
καλούν φίλους και γνωστούς να δούν «τις δύο βέρες, που υπόσχονται αιώνια ευτυχία», να παραστούν στο «γαμήλιο γλέντι για την τέλεση της πιο ιερής στιγμής της ζωής τους» κ.λ.π.!
              Ερωτάται: Αυτοί οι δυό δεν θεωρούνται ακόμα μέλη της Εκκλησίας; Και όσοι θα συμμετάσχουν στα επαίσχυντα (και θα είναι πολλοί), δεν θεωρούνται μέλη της Εκκλησίας; Ορθώς, λοιπόν, το «Παγκύπριον Χριστιανικόν Ορθόδοξον Κίνημα» ρωτάει την Εκκλησία της Κύπρου: « Θα ανεχθεί αυτήν την δημόσιαν προσβολήν; Θα τολμήσουν οι ιεράρχες να αφορίσουν τους βουλευτές, που ψήφισαν τοιαύτα αίσχη;».

· Κανείς δεν μιλάει για βία εναντίον των διεστραμμένων. Αλλά και κανείς από τους προεστώτες των εκκλησιών δεν έχει δικαίωμα να ανέχεται όσους τελούν ή μετέχουν σε «γάμους» ανωμάλων. Πολύ περισσότερο κανείς χριστιανός, λαικός ή κληρικός, δεν μπορεί να μιλάη για σεβασμό και τιμή σε μια ιδιαιτερότητα, που δεν έχει σχέσι με τη δημιουργία του ανθρώπου από τον Θεό. Ο Θεός «άρσεν και θήλυ εποίησε» ( Γεν. α΄ 27). Δεν δημιούργησε άφυλα ή ...τριτόφυλα όντα!


· Για την ποιμαντική της Εκκλησίας η τάσις προς ομοφυλοφιλία είναι και αυτή ένα πάθος, όπως τόσα άλλα αμαρτωλά πάθη (και δη σαρκικά). Για πάθη θλιβόμαστε και αγωνιζόμαστε, αλλ’ ουδέποτε τα βραβεύουμε.

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου