Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ενστάσεις του Μητροπολίτη Πατρών προς Πελετίδη για το αποτεφρωτήριο στο ΒΙΟΠΑ

Ενστάσεις του Μητροπολίτη Πατρών προς Πελετίδη για το αποτεφρωτήριο στο ΒΙΟΠΑ
Γράφει ο Π. Σακελλαρόπουλος

Την αντίθεσή της εκφράζει η τοπική Εκκλησία σε σχέση με την καύση των νεκρών, σχολιάζοντας μάλιστα την πρόθεση της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου για την καύση νεκρών στην Πάτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος πρόκειται να δημοσιοποιήσει τη διαφωνία του με την καύση των νεκρών η οποία συνίσταται βέβαια στο γεγονός
ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι εντελώς αντίθετη με αυτό το θέμα, παρά το γεγονός ότι η δημιουργία αποτεφρωτηρίων προβάλλεται ως νομικό και όχι ως θρησκευτικό - ηθικό ζήτημα.

Η Μητρόπολη θεώρησε άκομψο να παρέμβει μέχρι στιγμής προς το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας, για ένα θέμα που αφορά συνολικά τη δημοκρατική και προσωπική -σε μεγάλο βαθμό- επιθυμία και τελική θέληση των πολιτικών προσώπων που το απαρτίζουν, για την καύση.


Από την άλλη, όμως, ήδη ο Μητροπολίτης εξέφρασε προς τον δήμαρχο της Πάτρας πρόσφατα τη δική του διαφωνία και θέση πάνω στο θέμα αυτό, λαμβάνοντας σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» τη γενική απάντηση περί της «υποχρεωτικότητας» που θέτει σχετική νομοθεσία.

Ομως, η τοπική Εκκλησία αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις σχετικές αντιθέσεις της, οι οποίες κατά βάση είναι σε ευθεία αντίθεση με τις προθέσεις του Δήμου αλλά απευθύνονται κατά κύριο λόγο στους πιστούς και στο χρέος που έχει απέναντί τους. 


ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου