Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ... BULLING ΚΑΙ ΑΛΛΑ ... ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΟΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ Μ.Μ.ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ !!! ΜΑΚΑΡΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ !!!

Μπράβο! Φύλακες- άγγελοι των φοιτητών με αναπηρία!

aggeloi

Στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει αναπτυχθεί ένα ιδιαίτερο δίκτυο: Εκατοντάδες εθελοντές που βοηθούν φοιτητές με αναπηρίες, ώστε να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πτυχές της ακαδημαϊκής ζωής!

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του «Έθνους», στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν περισσότεροι από 400 φοιτητές, οι οποίοι έχουν λάβει ταχύρυθμη κατάρτιση.
Αναλαμβάνουν να υποστηρίξουν τις πρόσθετες ανάγκες ενός φοιτητή με αναπηρία στις καθημερινές ακαδημαϊκές του δραστηριότητες, δηλαδή, στη μετακίνηση χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων, στη συγγραφή σημειώσεων κατά τις παραδόσεις, στην παραγωγή προσβάσιμων συγγραμμάτων, στην εκμάθηση χρήσης υπολογιστών κ.λπ.
Η ανταπόκριση των φοιτητών στο πρόγραμμα εθελοντισμού αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.
Η αναπηρία άλλωστε -σύμφωνα με την εθελόντρια φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής Αννα Παρέ-Αναστασιάδη- δημιουργείται από την έλλειψη δομών.
«Έχω υποστηρίξει συνολικά έξι φοιτητές με κινητικές αναπηρίες, τύφλωση, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.ά. Τους συνοδεύω στα μέσα μεταφοράς, πηγαίνω στις εξετάσεις ως βοηθός γραφής, αναζητώ σημειώσεις από συμφοιτητές τους και μετατρέπω σημειώσεις σε προσβάσιμη μορφή», αναφέρει.
Και προσθέτει: «Έχουν το ίδιο χιούμορ, την ίδια ευφυΐα. Είναι άδικο να υπάρχει ένα στίγμα για κάποια από αυτά τα παιδιά».
Όπως τονίζει όμως, ορισμένα προβλήματα δεν λύνονται με εθελοντές, όπως η απουσία ανελκυστήρων σε αρκετά κτίρια…

«Ήθελα να βοηθήσω όσο μπορούσα γιατί το κράτος δεν κάνει αυτά που θα έπρεπε για τους ανθρώπους με αναπηρίες» λέει, από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Λώλος, φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.Και προσθέτει: «Μία από τις βασικότερες βοήθειες είναι να συνοδεύσω φοιτητές στα μέσα μεταφοράς, να μετατρέψω σημειώσεις σε προσβάσιμη μορφή, είτε να πηγαίνω και να παρακολουθώ μαθήματα άλλου τμήματος για να φέρω σημειώσεις στον ενδιαφερόμενο (…) Το να προσφέρεις με τον χρόνο σου είναι ίσως η πιο σημαντική βοήθεια που μπορείς να δώσεις σε αυτά τα παιδι».

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

2 σχόλια:

  1. Μπράβο σ' αυτούς τους εθελοντές, που χαρίζουν χαμόγελα!! Πολύ καλή πρωτοβουλία των φοιτητών!! Ειδικά στις μέρες μας, που οι υποδομές στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σε άλλα δημόσια κτίρια δεν είναι επαρκείς για τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετουνται όπως θα έπρεπε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σ' αυτούς τους εθελοντές, που χαρίζουν χαμόγελα!! Πολύ καλή πρωτοβουλία των φοιτητών!! Ειδικά στις μέρες μας, που οι υποδομές στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σε άλλα δημόσια κτίρια δεν είναι επαρκείς για τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετουνται όπως θα έπρεπε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή