Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΟΜΩΣ, ΔΗΘΕΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ... ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΣΕ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ;;;

Φίλης: Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων, αλλά δεν υπήρξε γενοκτονία

"Αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό όμως είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με την αυστηρή επιστημονική έννοια".
Την άποψη, που είχε εκφράσει ως δημοσιογράφος, ο σημερινός υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης πως επιστημονικά η γενοκτονία των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονία αλλά εθνοκάθαρση επανέλαβε

μιλώντας στο STAR στην εκμπομπή Ενικός του Ν. Χατζηνικολάου. 
Τα όσα είπε ο κ. Φίλης προκάλεσαν την αντίδραση ενός άνδρα που βρισκόταν στο κοινό, που του φώναξε "γενοκτονία ήταν". "Εντάξει, δεν θα μπω σε αυτό το διάλογο. Καμία αντίρρηση. Υπάρχουν απόψεις. Ούτε εγώ θέλω να επιβάλλω τις προσωπικές μου απόψεις ως κρατική πολιτική. Η κρατική πολιτική αναγνωρίζει ημέρα γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού".

"Έκανα τη δήλωση, ότι πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας" είπε ο υπουργός Παιδείας.

Επέμεινε όμως: "Αν γίνει η συζήτηση ψύχραιμα επί επιστημονικού επιπέδου, είναι άλλο πράγμα η εθνοκάθαρση όσο αιματηρή κι αν είναι κι άλλο η γενοκτονία". Ερωτηθείς μάλιστα γιατί αισθάνεται την ανάγκη να κάνει αυτή τη διάκριση, ο υπουργός Παιδείας είπε: "Ο πρώτος λόγος γιατί πιστεύω ότι υπάρχει μια υποβάθμιση της γενοκτονίας όταν ονομάζουν τα φαινόμενα της εθνοκάθαρσης, γενοκτονία".


ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

3 σχόλια:

  1. Δηλαδή όλη αυτή η βαρβαρότητα που υπέστη ο Ελληνισμός του Πόντου δεν είναι ''άξια'' να ονομαστεί γενοκτονία;;;;; Ας μαθαίνουμε καλύτερα την ιστορία του τόπου μας (όσοι, βέβαια, τον αισθανόμαστε τόπο μας) και ύστερα ας κάνουμε ''επιστημονικούς'' διαχωρισμούς των λέξεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή όλη αυτή η βαρβαρότητα που υπέστη ο Ελληνισμός του Πόντου δεν είναι ''άξια'' να ονομαστεί γενοκτονία;;;;; Ας μαθαίνουμε καλύτερα την ιστορία του τόπου μας (όσοι, βέβαια, τον αισθανόμαστε τόπο μας) και ύστερα ας κάνουμε ''επιστημονικούς'' διαχωρισμούς των λέξεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο τυχαία δεν είναι τα απερίσκεπτα αυτά λόγια(έχει πει και άλλα για την αγία Βαρβάρα,Θεός φυλάξοι)ενός προσώπου σε τέτοιο αξίωμα.....αλλά δεν έχει βρεθεί στην θέση των προγόνων μας....οτι και να μας πούνε η Ιστορία δεν ξεγράφει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή